Щоб прибрати намет "Нашої України" з-під вікон губернатора Волині, його облили смердючою речовиною

Четвер, 20 травня 2004, 14:30
Щоб припинити акцію "Нашої України" "Так - добробуту! Ні - диктатурі!" на Волині, зловмисники облили намет активістів "речовиною з відразливим запахом".

Про це у четвер повідомляє прес-служба регіонального осередку блоку Ющенка.

"Після невдалої спроби припинити акцію "Так - добробуту! Ні - диктатурі!" через суд, волинські владці не знайшли інших аргументів, як винайняти молодчика, що облив намет із символікою "Так! Ющенко" незрозумілою речовиною з відразливим запахом", - говориться в повідомленні.

Акція має форму пікетування приміщення Волинської облдержадміністрації організована Луцьким осередком ВГО "Наша Україна". Естафету акції нашоукраїнці перейняли у Волинської організації ПРП і триває пікет з 11 травня.

У середу суддя Луцького міськрайонного суду Лоліта Івасюта оголосила рішення про відмову у задоволенні скарги Луцького міськвиконкому щодо обмеження акції, зокрема виставлення намету на майдані навпроти Волинської облдержадміністрації. Суд не вбачає в проведенні акції порушень статті 39 Конституції України, котра регламентує виняткові підстави для обмеження вуличних акцій.

Як сказав голова Луцького осередку ВГО "Наша Україна" Олександр Мартинюк, - "ми давно знали, що від цієї влади погано пахне, цей душок і так відчувається на відстані, а те, що сьогодні зробив якийсь хуліган, лише підкреслює справедливість та актуальність нашої акції".

"Якщо буде потрібно, ми на якийсь час одягнемо протигази – стайні теж неприємно чистити, але справа це потрібна. Тхори з чиновницьких кабінетів відчувають наближення осені, то й захищаються, як уміють – смородом", - додав він.

Минулого тижня Волинська організація партії "Реформи і Порядок" розпочала пікетування обласної держадміністрації в межах марафону протесту Блоку "Наша Україна" – "Так - добробуту! Ні - диктатурі!". Про цю акцію, згідно законодавства, було завчасно повідомлено луцького міського голову Антона Кривицького.

Під час пікетування до активістів зверталися з вимогою припинити її заступник голови ОДА Володимир Панчишин, начальник обласного управління МВС – Кміта, а також волинський губернатор Анатолій Француз.

При цьому, за словами активістів, Француз, охрестивши випускників волинських вузів "сопляками" і пригрозив повідомити "в школу".

В той же час міський голова Кривицький видав "припис" міліції згорнути намет, оскільки він "є малою архітектурною формою, тому його встановлення потребує додаткового дозволу", зазначає прес-служба.

Після цього, щоб не вступати конфлікт з міліцією Волинська організація ПРП припинила акцію. Натомість таку ж акцію розпочав міський осередок ВГО "Наша Україна".

Таким чином, "і намет, і пікет майоріли на майдані перед адміністрацією, всупереч вказівкам грізного Француза", - говориться в повідомлення.

Після того активістам пропонували перенести акцію на Театральний майдан, "подалі від адміністрації та очей губернатора". "Аргументацію щодо "малої архітектурної споруди" доповнили п’ятьма колективними заявами чиновників ОДА про "негативний вплив" пікету на їхню "робочу обстановку", а також листами начальника УМВС в області й начальника міськвідділу УМВС", - зазначає прес-служба.

З забезпеченням скарги міськвиконком звернувся до виконання Луцького міськрайонного суду, але суд, як зазначено вище, скаргу відхилив. Позицію міськвиконкому в суді представляв юрист Кучма, який "довго не міг пояснити судді, в чому полягає проблема, якщо згадувана в заяві ВОО ПРП акцію припинила", зазначає прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування