ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ ТИМОШЕНКО, ЯКА ХОТІЛА ДАТИ ХАБАР СУДДІ

Четвер, 20 травня 2004, 14:41
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу відносно Юлії Тимошенко, розглянувши заяву Володимира Боровка.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як ідеться у інформації прес-служби, Володимир Боровко повідомив, що "за його допомоги Юлія Тимошенко намагалась вплинути на рішення суду та звільнити з-під варти обвинувачених у вчиненні особливо тяжких злочинів – Геннадія Тимошенка та Антонини Болюру".

"Для цього Юлія Тимошенко передала Володимиру Боровку велику суму у доларах США і просила передати ці гроші судді", - ідеться в заяві Генпрокуратури.

Як зазначає прес-служба, "цього прохання Володимир Боровко не виконав, тому тепер Юлія Тимошенко вимагає від нього повернення 125 тисяч доларів".

На підставі заяви Боровка 19 травня Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України за ознаками замаху на давання хабара.

Як відомо, два дні тому чоловік на прізвище Боровко провів прес-конференцію, де заявив, що він є помічником Юлії Тимошенко і вона вимагала від нього дати хабара. Сама Тимошенко називає це "абсолютною неправдою" і провокацією.

***

У четвер Генпрокуратура також підтвердила, що за клопотанням прокурора, який підтримує обвинувачення у суді по кримінальній справі відносно керівництва корпорації "ЄЕСУ" Антоніни Болюри та Геннадія Тимошенка, суд вирішив змінити Болюрі міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на тримання під вартою.

"Це пов’язано з тим, що Болюра неодноразово ухилялася від явки на судові засідання", - повідомила Генпрокуратура.

Читайте також:

Помічника Тимошенко змушували збирати компромат на Кучму і відкривати на нього рахунки?

Нові звинувачення Тимошенко – шизофренічна маячня з Банкової. Скоро її звинуватять в отруєнні Кличка

З ЛІКАРНІ ВИВЕЗЛИ ДО СІЗО ЕКС-БУХГАЛТЕРА "ЄЕСУ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування