Найкращим подарунком для Георгія Гонгадзе був би імпічмент Кучми і справедливий суд

Четвер, 20 травня 2004, 15:12
Найкращим подарунком для Георгія Гонгадзе був би справедливий суд над президентом Леонідом Кучмою, оголошення у парламенті про початок його імпічменту.

Таку думку висловив автор книги про Георгія, американський журналіст Ярослав Кошів під час презентації у четвер у парламенті книжки "Обезголовлений. Убивство журналіста", повідомляє Інститут масової інформації.

Кошів подякував УРП "Собор" за видання його книги та повідомив, що жодне видавництво в Україні за це не бралося.

За його словами, найкращим подарунком для Георгія Гонгадзе був би справедливий суд над Президентом Леонідом Кучмою, оголошення у парламенті про початок його імпічменту.

Однак, заявив Кошів, нинішні реалії вказують на те, що до кінця свого президентського терміну, Леонід Кучма "не буде притягнутий за замовлення, викрадення та вбивство Георгія, побиття Ярослава Подольського та Олександра Єльяшкевича, ув'язнення Юлії Тимошенко, гранатний напад на Наталію Вітренко, фальсифікацію виборів і Референдуму, крадіжки мільйонів з державної скарбниці, цензуру в ЗМІ, переслідування журналістів, зокрема, Олега Ляшка та Олега Єльцова".

В той же час лідер "Собору" Анатолій Матвієнко заявив, що книжка є демонстрація хвороби суспільства, слабкості опозиції та ганьбою для всіх політиків. За що він вибачився перед рідними та близькими Георгія Гонгадзе.

Він також зауважив, що фракція БЮТ звернулася до іноземного журналіста з проханням видати його книжку в Україні як до людини, яка ніколи не знала Георгія Гонгадзе та є незаангажованою на жодній політичній силі.

"Ми звернулися до Ярослава Кошіва як до людини, яка дивиться на весь цей ідіотизм з боку, і у якому ми купаємося, і який нас уже навіть не зворушує", - зазначив депутат.

Матвієнко також повідомив, що спробує вручити англійську та українську версії даної книги Джорджу Бушу-старшому, який перебуває цими днями в Україні.

Він також зазначив, що наступного пленарного тижня голова парламентської слідчої комісії з питань розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Григорій Омельченко обов'язково прозвітує про роботу комісії, якщо не в сесійній залі, то перед журналістами.

Книжка "Обезголовлений. Убивство журналіста" видана з ініціативи та на кошти фракції БЮТ. За словами Матвієнка, цей проект не комерційний, книжка буде ще додрукована та поширюватиметься безкоштовно.

Він також наголосив, що метою цієї ініціативи було привернути увагу до завтрашнього дня народження Георгія Гонгадзе – йому б виповнилося 35 років. "А його вбивці не тільки не викриті та не покарані, влада, напроти, продовжує переслідувати тих, хто виступає за правду", -сказав Анатолій Матвієнко.

Ярослав Кошів, автор книги, журналіст, письменник і науковець, етнічний українець, вивезений батьками з України в 1943 році. Нині він директор видавництва "Артемія-прес" у Великій Британії, громадянин США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News