Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яворівський згадав, як Кучма обіцяв знищити фірми Бакая і Медведчука

Четвер, 20 травня 2004, 17:27
Депутат з "Нашої України", голова Спілки письменників Володимир Яворівський написав відкритого листа президенту Леоніду Кучмі, в якому підбиває підсумки його президентства та рекомендує списати на керівника АП Медведчука "всі диявольські гріхи режиму".

Текст листа оприлюднила прес-служба "Нашої України".

Яворівський пише, що наприкінці 2004 Кучму почнуть зраджувати "соратники", які сьогодні "цілують пантофлю папи, і всіма інквізиторськими методами закривають рота опозиції".

"Я вже навіть готуюся до того, що мені доведеться захищати вас від вашого оточення.", - каже Яворівський.

Він додав, що тому він і робить спробу оцінити роки "вашого директорства Україною ще тоді, коли адміністрація "знемагає від любові" до вас".

Яворівський пише, що у нього є "реліквія" – оригінал першого виступу Кучмі у парламенті. Це український текст, який відтворено російськими літерами із наголосами. На думку Яворівського, це "можна подарувати Азарову як самовчитель".

Яворівський пригадав, що у першому виступі Кучми говорилося "про мафію-монопольку, про паливний голод і про 8 мільйонів тонн квотової нафти, експортованої з України до Канади і на Багамські острови комерсантами".

Яворівський також згадав слова Кучми, який тоді заявив: "За два тижні роботи я зіткнувся зі страшними фактами розбазарювання того багатства, яке надбав за десятиліття каторжною працею наш невтомний народ".

Після цього, пригадав депутат, Кучма-прем'єр запросив надзвичайні повноваження і отримали їх.

"Результат вашого прем’єрства: імітація реформ, бандитські трасти, старт мародерської прихватизації, закладення вашого власного капіталу. І постійні політичні рюмсання: всі вам заважають працювати і ніхто не пояснює, "що саме треба будувати", - пише Яворівський.

"Вам дісталася Україна енергійна, сповнена снаги і віри у своє швидке відродження, у свою державність. Їй би сміливого лідера-патріота, котрий би не крав сам і не давав красти іншим – і вона б не відстала від прибалтів", - розмірковує Яворівський.

Він також запропонував згадати, що Кучма першим зробив у якості президента - утворив комісію з перевірці діяльності фірм "Славутич" та "Республіка", які відповідно очолювали Медведчук і Бакай.

Яворівський сказав, що висновків комісії "українці так і не почули, бо власники цих фірм та члени комісії склали ваше найближче оточення".

"Так обіцяна боротьба з корупцією і казнокрадством закінчилася, не розпочавшись", - додав депутат-письменник.

У листі Яворівський продовжує, що замість свободи слова в Україні утворилися "потоки тупої медведчуківської брехні, від якої щоденно деградує Україна".

На останок Яворівський у листі радить Кучмі "гнати у три вирви Медведчука", при цьому списавши на нього "всі диявольські гріхи вашого режиму".

Яворівський закликав Кучму забезпечите волевиявлення українського народу на президенських виборах, "на яких спрацює інстинкт національного самозбереження". "Цей вчинок дасть історикам хоч маленьку можливість сказати про вас тепле слово", - стверджує Яворівський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування