Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко попросив Ківалова та Холода розібратись, чому Бродського не пускають в ефір в Одесі

Четвер, 20 травня 2004, 18:10
Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до голови ЦВК Сергія Ківалова та до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Бориса Холода з проханням невідкладно провести перевірку фактів порушення прав кандидата у народні депутати України Михайла Бродського.

Про це в четвер повідомила прес-служба Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Такі дії Томенка э реакцією звернення голови політичної партії "Яблуко", кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №136 Михайла Бродського, в якому він наводить факт грубого порушення норм законодавства України щодо ведення перевиборної агітації.

У зверненні Бродського зазначалося, що 5 травня 2004 року він, згідно із частиною 10 статті 54 Закону України "Про вибори народних депутатів України", уклав з ТОВ "Телерадіокомпанія "РТВ-7" договір та додаткову угоду до нього про надання ефірного часу для розміщення своєї політичної реклами та агітаційних програм впродовж передвиборного періоду.

Згідно із законом, Михайло Бродський повністю перерахував вартість її послуг із свого виборчого фонду та надав для трансляції в ефірі агітаційні передвиборні відеоматеріали. Телекомпанія зобов’язалася згідно з договором транслювати їх в ефірі у визначений спільно час до 28 травня 2004 року, але телекомпанія "РТВ-7" припинила трансляцію агітаційних матеріалів.

Як зазначається у зверненні, Михайлу Бродському було повідомлено через його довірену особу про те, що до телерадіокомпанії надійшла усна вказівка з Одеської обласної державної адміністрації припинити будь-які відносини з кандидатом у народні депутати та відмовити йому у наданні послуг за договором.

З 14 травня 2004 року телекомпанія "РТВ-7" не виконує договір з кандидатом у народні депутати України, чим, за словами Томенка, порушує частину 10 статті 54 Закону України "Про вибори народних депутатів України", згідно якої встановлено обов’язок рівного надання електронними засобами масової інформації телекомунікаційних послуг задля ведення передвиборної агітації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування