Симоненко назвав Пінчука "головним модератором американського плану для України"

Четвер, 20 травня 2004, 19:52
Лідер Компартії Петро Симоненко переконаний, що візити американських політиків у Київ переслідують головну мету - "забезпечити стабільність американських інтересів у Східній Європі шляхом збереження при владі в Україні маріонеткового режиму".

Про це говориться в заяві Симоненка про мету візиту в Україну Джорджа Буша-старшого, поширеній у четвер.

"Перед президентськими виборами зростає інтенсивність інспекторських поїздок в Україну емісарів США. Це й офіційні чиновники вищого рангу й одіозні відставники Олбрайт, Бжезинський, а зараз і колишній американський президент Буш-старший", - відзначає Симоненко.

"Головна мета заокеанських вояжерів – забезпечити стабільність американських інтересів у Східній Європі шляхом збереження при владі в Україні маріонеткового режиму", - відзначає він.

"Американські побажання завжди були керівництвом до дії для української антинародної влади, незалежно від того, хто очолював уряд країни: Лазаренко, Ющенко чи Янукович", - вважає Симоненко.

За його словами, "показовим" є той факт, що Буш-старший, як нещодавно і Джорж Сорос, їде до України за запрошенням "лідера одного з чотирьох найбільших олігархічних кланів, зятя Кучми, Віктора Пінчука".

"Це сьогодні головний модератор "американського плану для України": провести таємні сепаратні переговори керівництва політико-економічних угруповань Ющенка-Порошенка, Януковича-Ахметова, Пінчука-Тігіпка, і Медведчука-Суркіса", - вважає Симоненко.

За його словами, ціль усіх заокеанських посередників погодити в такий спосіб усі питання "стабільної наступності" українського режиму після президентських виборів з погляду його "подальшого дрейфу у фарватері політики США".

"Тому і "шита білими нитками" роль Буш-старшого як гаранта таємної змови головних загонів української кримінальної еліти і, насамперед, по лінії Ющенко-Кучма", - відзначив Симоненко.

На його думку, для широкої громадськості колишній президент США готовий озвучити набір стандартних заяв про зацікавленість у "чесності і прозорості, у дотриманні прав людини" при проведенні президентських виборів в Україні.

"Але, після скандалу, пов'язаного з оприлюдненням інформації про садистське поводження американських окупантів з іракцями, - не може бути ніякої віри словоблудству про права людини", - вважає Симоненко.

Він відзначає, що "насправді не "чесними виборами" стурбовані всі західні "вчителі української демократії".

"З дискусії на сторінках останнього номера газети "Дзеркало тижня" за участю західних послів випливає, що США і ЄС прагнуть у ході президентських виборів президентських виборів, забезпечити консолідацію всієї "п'ятої колони" Заходу в Україні", - вважає Симоненко.

"Саме для цього пропонується радикальний засіб – разова і беззастережна амністія українських тіньових капіталів. І саме такий рецепт "демократизації" цілком підтримують політичні сили і Ющенка, і Медведчука, і Януковича", - відзначає він.

Читайте також:

"Буш на баш", або чому Буш-старший їде в Україну?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News