Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Медведчук повторює сталінські репресії в Україні

П'ятниця, 21 травня 2004, 13:20
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що проект "Боровко" був розроблений в силових структурах України.

Про це вона заявила в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі, коментуючи звинувачення на її адресу від начебто її помічника Боровка у шантажі та дачі хабара на суму понад 100 тисяч доларів, за роботу, яка передбачала збір компромату на президента Кучму та інших посадовців, а також, за його словами, для підкупу судових органів, щоб домогтися звільнення зі слідчого ізолятора її родичів.

"Цей Боровко був підісланий зі спеціальним завданням. Провокація власне і входила в його службове завдання. Я переконана, що необхідність застосування таких технологій як Боровко, пов’язані з тим, що всі кримінальні справи, які були незаконно порушені проти мене, в якості боротьби з опозицією, вони практично на сьогодні, і американськими, і українськими судами усі скасовані за відсутністю складу злочину", - сказала Тимошенко.

За її словами, команді, яка при владі, "конче необхідні нові й нові, свіжі компрометуючі факти, і провокації" проти неї. "І тому народжуються нові проекти кланів разом з силовими структурами", - додала Тимошенко.

Вона зазначила, що з Боровком, цією людиною "абсолютно бомжуватого вигляду", взагалі комусь "серйозну справу мати це - смішно".

"Мене ця людина звинуватила, що я хотіла замовити йому за гроші компромат на Кучму, Януковича, Медведчука та Азарова. Але я прошу пробачення! Для того щоб мати матеріали про порушення закону цими людьми непотрібно ніяких коштів платити. Цього, так званого, компромату на президента та його оточення як снігу в Сибіру, і не потрібно нічого купувати. Інша справа, що поки не змінилася влада в Україні, немає куди з цим компроматом іти і немає кому доводити, наскільки багато порушень закону і наскільки кримінальна на сьогодні при владі команда", - сказала лідер БЮТ.

На думку Тимошенко, заява Боровка - це є "свіжа помста Медведчука та його прибічників, заплічних справ майстрів", за "достатньо різкий виступ у парламенті стосовно Мукачівських подій".

"І Боровко, і арешт літньої жінки Валентини Балюри, яку виправдали усі суди, яку було звільнено після дворічного перебування у в’язниці з під-варти. І якщо її прямо з кардіологічної палати забрали у СІЗО, і рішення у цій справі ухвалив Шевченківський районний суд, який цілком є кишеньковим у Медведчука, свідчить безумовно про те, що це безумовно – справа Медведчука, і він сьогодні повторює сталінські репресії в Україні", - наголосила Тимошенко.

"Його справа була вибори в Мукачевому. Це практично побиття народних депутатів з опозиції, фальсифікація виборів. І зараз це є реакція, на мою особисту опозиційну політичну діяльність. Безумовно ця справа є політичною", - додала вона.

Вона зазначила, що після того як Піскун порушував справу проти неї за звинуваченням в ухилянні від служби в армії, її вже нічого не дивує. "Скоро мене звинуватять у тому, що я підриваю склади у Запоріжжі, займаюся організацією авіакатастроф у Китаї, чи інші якісь речі роблю. Тому, що у них немає іншого виходу. Їм потрібно вбити опозицію публічно, тобто знищити її моральний дух, довіру опозиції в суспільстві. Тобто це – тільки початок", - зауважила лідер БЮТ.

"І саме такі порожні справи порушуються проти народних депутатів, які вийшли з пропрезидентської більшості у парламенті. Ми тільки сьогодні в парламенті мали серйозну розмову з депутатами новоствореної фракції, які вийшли з більшості. Це депутати "мажоритарними", проти яких, проти кожного, порушуються справи. Загрожують арештами членам їх команди. Те ж саме відбувається з депутатами фракції "Наша Україна". Іде тотальне репресивне знищення або намагання знищити опозицію. Але їм не вдасться це зробити", - додала вона.

Тимошенко також зазначила, що ця провокація була започаткована, для того, щоб "через певних людей, довести до Віктора Андрійовича Ющенка, що ні за яких умов єднатися з нашою політичною командою неможливо, бо там йде чорний піар, і щоб він не відобразився на авторитеті Віктора Андрійовича. В тому числі, це є і технологія Медведчука на роз’єднання опозиційних сил".

В той же час вона додала, вже мала розмову з Віктором Андрійовичем, і вони говорили, що єдність БЮТ та "Нашої України" не порушать "ніякі подібні провокаційні дії Медведчука".

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ ТИМОШЕНКО, ЯКА ХОТІЛА ДАТИ ХАБАР СУДДІ

Помічника Тимошенко змушували збирати компромат на Кучму і відкривати на нього рахунки?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
21:01
"Укренерго" про наслідки атаки: імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит
20:57
Захарова погрожує Лондону "жорсткою" реакцією у відповідь на видворення військового аташе
Усі новини...
Реклама: