Ющенко, Мороз і Тимошенко розповіли Бушу, що вбивство Гонгадзе не розкрито

П'ятниця, 21 травня 2004, 13:41
Лідери української опозиції Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко i Олександр Мороз у п'ятницю вранці обговорили проблеми політичної ситуації в Україні i світі з 41-м президентом США Джорджем Бушем-старшим.

Зустріч тривала близько години, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" спікер лідера блоку "Наша Україна" Ірина Геращенко.

Під час зустрічі співрозмовники, зокрема, зазначили, що в Україні актуальною залишається проблема демократизації суспільства, "оскільки досі спостерігаються факти переслідування громадян з політичних мотивів i залишається дуже складною ситуація зі свободою слова", - повідомляє "Наша Україна".

Представники опозиції також нагадали, що сьогодні, 21 травня, в день народження журналіста Георгія Гонгадзе, можна пригадати, що не видно результатів розслідування цього резонансного вбивства вже кілька років.

У п’ятницю з Бушем зустрівся президент Леонід Кучма. Як заявила речник глави української держави Олена Громницька, Кучма i Буш зустрілися на ґанку Маріїнського палацу.

На початку бесіди Кучма зазначив, що в Україні високо цінують дипломатичне визнання України зі сторони США, яке сталося саме під час президента Дж.Буша-старшого.

"Ви заклали основи відносин таких, якi привели до стратегічних", - наголосив Кучма.

41-й американський президент приїхав до Києва на запрошення народного депутата Віктора Пiнчука i корпорації "Iнтерпайп" у рамках свого європейського турне. З 1991 року це буде вже другий візит до України Дж.Буша-старшого. Уперше він відвідав Київ, будучи ще президентом.

Читайте також:

"Буш на баш", або чому Буш-старший їде в Україну?

Симоненко назвав Пінчука "головним модератором американського плану для України"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News