Буш -старший передав Януковичу подяку від сина, а Україну порівняв з Китаєм

П'ятниця, 21 травня 2004, 13:59
Прем’єр-міністр України Віктор Янукович зустрівся у п'ятницю з екс-президентом США Джорджем Бушем-старшим.

Про це повідомляє Урядовий портал На зустрічі обговорювалася ситуація в світі, а також питання двостороннього співробітництва. Торкалися проблем Іраку та майбутніх президентських виборів в Україні та США.

Джордж Буш висловився про те, що показники економічного зростання в Україні є вражаючими для нього. Він цікавився, чи економічне зростання вже позначилося на життєвому рівні пересічних громадян. Віктор Янукович розповів про те, що вже до осені пенсії в Україні зростуть на 20 відсотків.

Буш-старший кілька разів підкреслював те, що Україна просунулася далеко вперед. Американський екс-президент провів паралель із Китаєм. Він сказав, що часто буває там і бачив колосальний економічний зріст. Він вважає, що розвиток економіки дає шанси людям жити краще і впливає також на розвиток громадянського суспільства.

Віктор Янукович, у свою чергу, говорячи про поліпшення україно-американських відносин, сказав, що Україна чекає сигналів від США, які підтверджували б тенденцію до поглиблення взаєморозуміння. Ми чекаємо, коли США скасують дію поправки Джексона - Веніка щодо України. Глава українського уряду також наголошував на необхідності надання Україні статусу держави з ринковою економікою.

Буш-старший переказав подяку від президента США Джорджа Буша-молодшого стосовно позиції України в боротьбі з тероризмом. Віктор Янукович також висловив своє бачення шляхів розв’язання проблеми Іраку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування