Ківалова сподівається, що президент допоможе їй балотуватися на наступних парламентських виборах

П'ятниця, 21 травня 2004, 15:47
Дочка голови Центвиборчкому України Тетяна Ківалова сподівається, що до наступних парламентських виборів буде врегульована правова колізія, що виключає балотування близьких родичів членів ЦВК, і вона зможе брати участь у цих виборах.

Про це вона заявила на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Ківалова вважає "абсурдною" норму статті 7 закону "Про Центральну виборчу комісію", відповідно до якої член ЦВК не може бути близьким родичем кандидата.

"Це абсурдна ситуація. У нас є прерогатива Основного закону держави. Я твердо переконана, що Конституційний суд дасть роз'яснення цієї норми права ", - підкреслила вона.

Разом з тим, ні вона сама як громадянка, ні глава Центвиборчкому не мають права звернутися з відповідним поданням до Конституційного Суду, тому Ківалова сподівається, що це зробить глава держави.

Вона нагадала, що Українська морська партія, членом якої вона є вже більше двох років, брала участь у парламентських виборах у 2002 році.

Відповідаючи на питання, чи має вона намір очолити дану партію, яку до обрання главою ЦВК очолював її батько, Ківалова заявила, що лідера партії обирає з'їзд, і "поки мене не обрали".

Свою політичну діяльність Ківалова сьогодні не закінчує, а заява про зняття кандидатури з довиборів, на її думку, - "це тільки початок". "Я буду продовжувати політичну діяльність, і я упевнена, що сьогоднішня законодавча ситуація в країні зміниться", - заявила Ківалова.

Разом з тим, вона підкреслила, що її участь у довиборах "не є PR-акцією", адже "прізвище Ківалових досить розкручене в Одесі".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ТЕТЯНА КІВАЛОВА ПЕРЕДУМАЛА І НЕ БУДЕ ПІДСТАВЛЯТИ БАТЬКА

ТЕТЯНА КІВАЛОВА НЕ БУДЕ ЗНІМАТИСЯ З ВИБОРІВ. І "продовжить справу батька"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування