Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Мукачевому тисячі людей вимагали відставки Різака, Білоконя та Медведчука

П'ятниця, 21 травня 2004, 19:22
Кілька тисяч людей, зібралися у п'ятницю на мітингу в центрі Мукачевого на підтримку постанови Верховної Ради України щодо усунення з посад, винних у фальсифікації виборів міського голови.

Про це в п’ятницю повідомила Прес-служба Регіонального представництва виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

Учасники мітингу, організованого політичними партіями, що входять до виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", тримали в руках транспаранти: "Медведчука, Білоконя, Васильєва – у відставку", "В.Варцаба! В.Русин! Ви офіцери, чи холуї Медведчука!", Васильєв! Виконуй постанову Верховної Ради України, а не накази Медведчука!", "Різака, Варцабу, Русина у відставку!".

Виступаючи перед присутніми, депутат міськради Золтан Ленд'єл закликав присутніх "не піддаватися на можливі провокації, які планує здійснити соціал-демократичний владний клан, а мирно висловити свій протест проти дій цієї влади та підтримати постанову Верховної Ради України щодо мукачівських виборів".

Серед учасників мітингу час від часу лунали вигуки "Ганьба", а деякі, більш радикальні, закликали у випадку ігнорування найвищим керівництвом держави думки громади Мукачева розпочати акції громадянської непокори.

Один із керівників громадської організації "Пора" Олександр Солонтай вручив ведучому мітингу копії підписних листів, на яких підписалося понад дев’ять тисяч мукачівців, котрі обурені діями влади з фальсифікації виборів міського голови Мукачева.

Виступаючи перед мітингуючими, він відзначив, що збір підписів на підтримку волевиявлення мукачівців буде продовжено не лише в Мукачеві, але й по всій Україні, незважаючи на протидію, яку чинить влада.

Учасники мітингу одноголосно прийняли резолюцію, в якій, зокрема, зазначається, що "Результати волевиявлення мукачівців були цинічно знехтувані за допомогою розгулу кримінальних елементів та правоохоронних органів під безпосереднім керівництвом обласної влади, окремих осіб адміністрації президента"

Учасники мітингу висловилися за: встановлення справедливих та законних результатів виборів міського голови Мукачева та визнання перемоги кандидата, який набрав переважну більшість голосів, - Віктора Балоги.

Також було підтримано рішення притягнути до відповідальності за фальсифікацію результатів голосування голову Мукачівської ТВК - Пересту та голів дільничних виборчих комісій, всіх причетних до фальсифікації.

Також звільнити з посад , Різака, міністра Внутрішніх справ Білоконя, начальника УМВС України в Закарпатській області Варцабу та його заступника Русина, голову АП Медведчука, винних у "грубому порушенні Конституції та законів України під час виборів Мукачівського міського голови".

Мітингуючи звернулися до генпрокуратури негайного розгляду і виконання постанови Верховної Ради України від 12 травня цього року щодо виборів в Мукачеве, а також до ОБСЄ і ПАРЕ з проханням "звернути увагу на зародження диктаторського режиму в Україні".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування