Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш закликав провести чесні вибори. А питання йому підбирав Пінчук

П'ятниця, 21 травня 2004, 19:52
Колишній президент США Джордж Буш-старший закликає провести чесні президентські вибори в Україні.

"Є певні занепокоєння, як відбулися нещодавні місцеві вибори [в Мукачевому]. Якщо це повториться, то це буде трагедією для України", - сказав Буш, відповідаючи на питання після промови в Університеті Шевченка.

"Я певен, що керівництво України керуватиметься не власними інтересами, а інтересами держави, як це було в 1991 році. Можна багато втратити, якщо діяти кавалеристським наскоком", - сказав він.

Буш нагадав, що міжнародні інституції – Євросоюз, Європарламент, Рада Європи, НАТО – зайняли "чітку позицію" в тому, що потрібні демократичні вибори в Україні. На його думку, те, що відбувається в Україні – "має велике значення для світу".

Буш додав, що крім власне самих виборів між кандидатами також Україна обиратиме, якими методами відбуватимуться вибори.

В той же час Буш сказав, що зараз йому "дуже приємно приїхати до Києва і переконатися, наскільки далеко Україна просунулася шляхом свободи" у порівнянні з минулим візитом до Радянської України в 1991.

Загалом, на думку Буша, Україна має "фантастичні можливості”: якщо Україна піде шляхом ринкових і демократичних перетворень, "на Україну чекає яскраве майбутнє".

На його думку, "найкращий шлях" для інтеграції України на Захід – це "удосконалювати демократію". "Ви багато зробили, але ще багато треба зробити", - додав він. "Чим більше демократії, тим більш процвітаючим ставатиме український народ", - сказав Буш.

В Київському університеті Буш виступив із промовою, де згадав події 1991 року. Після цього він відповідав на питання, які направлялися письмово з залу. Одбирав питання і зачитував їх безпосередньо Віктор Пінчук – організатор візиту Буша. Пінчук зачитував питання як російською і українською, так і англійською.

"Українська правда"

Читайте також:

Буш сказав, що організувати зустріч його сина з Кучмою може лише Барбара

"Буш на баш", або чому Буш-старший їде в Україну?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування