Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вважає, що ЄЕП – річ корисна й потрібна, а Кучма хоче, щоб він дихав

Понеділок, 24 травня 2004, 11:07
Президент Росії Володимир Путін вважає найважливішим завданням в рамках формування Єдиного економічного простору (ЄЕП) розробку прикладного плану подальших дій та угод у рамках цього плану до кінця року.

Про це Путін заявив напередодні, відповідаючи на питання журналістів по закінченні зустрічей із президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим і білоруським лідером Олександром Лукашенком.

Тепер перед нами стоїть інша важлива задача: потрібно сформулювати в прикладному плані правила нашої спільної діяльності в основних напрямках економічного життя, а також потрібно розробити більше 30 угод і вирішити, як ми будемо рухатися в цьому сенсі - або підписувати окремі угоди, або зробити єдиний економічний кодекс", - сказав він.

"У будь-якому випадку, потрібно підбити підсумки і зробити новий серйозний імпульс, щоб під кінець року вийти на нові домовленості, які нам усім потрібні", - сказав президент Росії, пояснюючи основну мету саміту в Криму.

"Те, що це (ЄЕП) річ корисна і вкрай потрібна, у нас у всіх сумнівів не викликає", - відзначив Путін.

"Будь-яке рішення наших країн у сфері економіки відразу відбивається на наших партнерах", - пояснив він.

Кажучи про рішення в енергетичній сфері Росії, зокрема, про підняття тарифів на нафту, Путін сказав, що "ми змушені це робити, щоб захистити свій ринок, захистити наших сільгоспвиробників".

У той же час він визнав, що "ухвалюючи подібні рішення, ми повинні враховувати інтереси один одного". "Цьому і присвячене створення ЄЕП - щоб мінімізувати наші втрати в ході економічної роботи і зробити нашу діяльність у цій сфері більш конкурентноздатною на світовому ринку", - переконаний президент Росії, повідомляє РІА Новини.

У свою чергу, президент України сказав: "Мета (створення ЄЕП) зрозуміла. Головне, щоб усе відповідало тій меті, яку ми ставили, коли підписували угоду (про ЄЕП)", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Треба, щоб він (ЄЕП) дихав, працював, щоб не вийшло чергової пропагандистської кампанії", - відзначив Кучма.

"Згоден, абсолютно згоден", - сказав у відповідь Путін.

Відкриваючи зустріч, що проходить у Камінному залі резиденції глави української держави "Зоря", Кучма сказав, що дуже радий черговій зустрічі з Путіним і запитав у російського президента, чи з усіма главами держав, що входять в ЄЕП, він устиг зустрітися.

"Так, з усіма. Сьогодні спочатку зустрівся з Нурсултаном Абишевичем (Назарбаєвим), а тільки-но розійшлися з Олександром Григоровичем (Лукашенком)".

Як відомо, у неділю в резиденції президента Кучми відбулася неформальна зустріч глав-держав ЄЕП.

Читайте також:

У РАМКАХ ЄЕП ПРИЙМУТЬ ЄДИНУ ЕКОНОМІЧНУ КОНСТИТУЦІЮ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування