Пінчук помилився, коли привіз у Київ Буша-старшого

Понеділок, 24 травня 2004, 14:33
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає помилкою Віктора Пінчука рішення привезти до України екс-президента США Джорджа Буша-старшого.

Про це вона заявила в інтерв'ю радіо Свобода

"Я хотіла б зупинитися на тому, що таку поважну людину, політика такого рівня, як президент Буш-старший привіз фактично Пінчук. Привіз він, маючи свою мету, практично відмиваючи свою репутацію, легалізуючи себе і всі свої дії не тільки в Україні, а й у світі", - сказала Тимошенко.

За її словами, незважаючи на те, що Пінчук "переслідував свою мету", він привіз політика "західного масштабу, західного підходу до справ демократії, тому кожен такий приїзд – це є для України перемога, тому що такі люди, коли приїжджають, вони зустрічаються не тільки з тими, хто їх запрошує".

"Це велика помилка Пінчука, що він за свій кошт привозить людей і думає, що це буде його ексклюзивний варіант, і що вони будуть дивитися тільки на те, що пропонує Пінчук. Ці люди дивляться на абсолютно всі процеси, які відбуваються в Україні", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що їй було "дуже приємно спілкуватися з політиком такого високого масштабу, який розібрався саме в тих деталях, не поверхово почув, що у нас відбудовується демократія і що у нас несамовито зростає економіка, а він розібрався в деталях, і він здатний був зробити адекватні висновки".

"Тому користь від цього приїзду й Україні, і цивілізованому світові є дуже високою", - зазначила лідер БЮТ.

Вона зазначила, що на зустрічі лідерів опозиції (Тимошенко, Ющенка, Мороза) з Бушем-старшим обговорювали всі події: "і пов’язані з наступними виборами президента, з загибеллю журналістів, з неможливим станом, в якому знаходяться сьогодні ЗМІ, з тим, які репресії відбувались в Мукачевому, і що мусить зробити Україна, поєднавши з світом усі зусилля для того, щоб не програти свій майже останній бій – президентські вибори".

"Мене вразив цей політик просто глибоким розумінням ситуації й адекватною реакцією на те, що відбувається в Україні", - додала Тимошенко.

Читайте також:

Буш закликав провести чесні вибори. А питання йому підбирав Пінчук

Ющенко, Мороз і Тимошенко розповіли Бушу, що вбивство Гонгадзе не розкрито

Буш-старший у Києві порадував усіх: Кучму, Ющенка і Пінчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...