Тимошенко припускає, що Боровко поширив компромат на неї, щоб самому не потрапити під суд

Понеділок, 24 травня 2004, 14:52
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко припускає, що її радник Боровко поширив компромат проти неї, щоб прокуратура не порушила справу проти нього самого.

Про це вона заявила в інтерв'ю радіо Свобода

Вона відзначила, "чітку" логіку появи компромату, коли "в США судами двох інстанцій (першою і апеляційною) закрили всі обвинувачення, що стосувались мого прізвища і моєї корпорації ЄЕСУ".

"Українські суди закрили кримінальні справи і таких рішень у нас більш, ніж достатньо. І сьогодні влада залишалися обеззброєною стосовно компромату проти мене", - додала лідер БЮТ.

"Вони тепер компенсують те, що в мене з рук пішло. Компенсують новими, абсолютно нашвидкуруч зробленими речами. І тому ці провокатори з’являються у прямому ефірі по телебаченню. І тому МВС влаштовує прес-конференції за свій рахунок і по своїй домовленості в УНІАН з такими провокаторами", - сказала Тимошенко.

"Ми зараз підняли документи на Боровка. На нього в Генпрокуратурі існує достатньо велика кількість матеріалів для порушення кримінальних справ. Я не виключаю, що цей проект був підготовлений для того, що на цій людині є реальні злочини, і він просто відпрацьовував закриття цих кримінальних справ без суду", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, це є "типова "гебістська" технологія, коли втілюється людина в ту команду, яку потрібно скомпрометувати, а потім робить гучні заяви".

"І таких провокацій під час президентських виборів буде достатньо велика кількість. Я думаю, що вони просто будуть нелічені", - додала вона.

Тимошенко також зазначила, що люди в Україні зрозуміють, що політики, "які їм потрібні, які сьогодні надзвичайно важко працюють в опозиції, що таких політиків вбивають не кулями, а компроматом, то люди мусять у себе виробити імунітет до таких речей".

В той же час радник голови АП Віктора Медведчука Михайло Погребинський зазначив, що владі невигідно чинити проти Тимошенко якісь незаконні, сумнівні кроки.

"Я вважаю, що владі це взагалі невигідно. Їм вигідно, щоб у Юлії Тимошенко, яка скоріш за все, за будь-яких умов, я так думаю, буде іти на президентські вибори, а це означає, що бажано для кандидата від влади, щоб у неї був високий рейтинг, оскільки ми знаємо, що електорат Тимошенко і електорат Ющенка перетинаються дуже сильно і для боротьби найрейтинговіших кандидатів позитивний рейтинг корисний", - сказав Погребинський.

На це Тимошенко відповіла, що "ні Погребинський, ні всі інші люди, які працюють в АП, не дочекаються, щоб будь-якою технологією нас (Тимошенко і Ющенка) роз’єднати".

"Якщо хтось із Віктором Андрійовичем нас і роз’єднає, то це може бути тільки сам Віктор Андрійович, якщо він не захоче єднатися. Але ж, я впевнена, що він теж переконаний у тому, що ми мусимо бути разом", - додала вона.

Разом з тим представник СДПУ(о) Леонід Кравчук назвав ситуацію заплутаною, зазначивши, що "в кого великі гроші, в того великі можливості робити все так, як хочеться, а не так, як велить Кримінальний Кодекс".

"А щодо порушення кримінальної справи, я думаю, аби зовсім не було ніяких підстав, мабуть, уже до цього не поверталися б. І стільки вже разів і вона була притягнута, і вже була в CІЗО, і де тільки що не було, і в лікарні, і так далі. Здавалося б, що вже за цей час повинні були б остаточно поставити або "крапки", або, справді, принести щось до ВР таке, щоб воно депутатів переконало. Ні цього немає, ні того немає", - сказав Кравчук.

"Можливо, знову діє цей же принцип, який називається "великі гроші". Тому я гадаю, що якщо це справді Феміда, якщо це справді прокуратура, суд і все інше, то вони повинні поставити "крапки", що торкається справи Юлії Тимошенко. Інакше це перетворюється на політичну ситуацію. Або якщо не перетворюється, то її перетворюють в політичну ситуацію", - додав лідер фракції СДПУ(о) .

Читайте також:

Тимошенко: Медведчук повторює сталінські репресії в Україні

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ ТИМОШЕНКО, ЯКА ХОТІЛА ДАТИ ХАБАР СУДДІ

Помічника Тимошенко змушували збирати компромат на Кучму і відкривати на нього рахунки?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування