Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський обвинувачує Мороза в погромі єврейського цвинтаря, а Януковича вимагає звільнити за бензин

Понеділок, 24 травня 2004, 16:09
Лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський обвинувачує лідера СПУ Олександра Мороза в скочуванні від соціалізму до націонал-соціалізму.

Про це говориться в заяві Бродського, поширеній у понеділок у ЗМІ.

За його словами, підбурювальні статті "Сільських вістей", "брудні нацистські публікації в останніх номерах "Ідеаліста", газетах і журналах Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП) призвели до погрому на Куренівському цвинтарі в ніч на неділю 23 травня".

Бродський відзначив, що наполягає на тому, що в Україні не повинно бути місця таким виданням, і що "антисемітська газета "Сільські вісті" повинна бути закрита".

"Сьогодні рожево-коричневі молодики, збуджені й спровоковані статтями в "Сільських вістях" і "Ідеалісті", розгромили надгробки на єврейських могилах на Куренівському цвинтарі. А куди їх поведуть завтра? У Крим? В Одесу? Адже не випадкова фраза в "Ідеалісті" про "остаточне рішення єврейського питання", де відкритим текстом написані жахливі речі: "Нехай кожен українець уб'є одного жида — от і рішення єврейського питання!", - відзначається в заяві.

"Пане Морозе, прийдіть на Куренівський цвинтар і подивіться на дієвість публікацій Ваших прихильників у "Сільських вістях". Це Ви захищаєте цей антисемітський листок, це Ви готуєте у вівторок провести безпрецедентний мітинг перед Апеляційним судом "на захист" "Сільських вістей". Куди Ви поведете людей після мітингу? Громити синагоги, улаштуєте "Кришталеву ніч" у Києві?", - пише в заяві Бродський.

"У своєму прагненні до влади Ви поступово, але упевнено скочуєтеся від соціалізму до націонал-соціалізму. Зупиніться, я закликаю Вас, зупиніться! Одночасно я звертаюся і до влади: подібні акти вандалізму повинні отримати належну оцінку. Не можна закривати на це очі – винні повинні бути знайдені й обов'язково покарані. Негайно. Тому що сьогодні вже руйнують могили й цвинтарі, а завтра будуть спровоковані міжетнічні конфлікти!", - відзначив Бродський.

У той же час, київська міліція заявляє, що руйнування могил на Куренівському цвинтарі в Києві відбулося від старості.

"Людського фактора не виявлено", - прокоментували агентству "Інтерфакс-Україна" у Центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Києві інформацію про руйнування вандалами єврейських могил на цьому цвинтарі, розповсюджену рядом ЗМІ.

За попередніми даними, факту вандалізму на цвинтарі не виявлено, підкреслили в ЦГЗ. Цвинтар старий, могили зруйнувалися від старості.

Перевірки проводяться, відзначили в ЦГЗ, однак кримінальну справу не порушували.
Тим часом, ряд ЗМІ повідомляють, що в неділю виявлено розбитими більше 50 єврейських могил на Куренівському цвинтарі в Києві.

***

У понеділок партія "Яблуко" також поширила заяву, у якій вимагає відставки прем'єр-міністра Віктора Януковича за підвищення цін на бензин.

У заяві відзначається, що уряд Януковича "у черговий раз показав свою антинародну сутність" і що підвищення цін на бензин "призведе до різкого стрибка цін на велику частину товарів народного споживання, у тому числі і на продукти харчування".

"Подібне підвищення ціни на бензин – це ще один крок до зубожіння народу України. Уряд під керівництвом Януковича, на словах хвилюється за народ, а реально вже кілька разів показав, що громадяни України для них є "дійною коровою", які зі своєї кишені змушені покривати всі промахи виконавчої влади", - говориться в заяві.

Президія політради "Яблука" закликає опозицію у Верховній Раді порушити питання про зниження ціни на бензин на сесії парламенту, а також розглянути питання про відставку уряду Януковича, що "проводить планомірні дії, спрямовані на зубожіння народу України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування