Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Закарпатті тривають арешти активістів акції ПОРА

Понеділок, 24 травня 2004, 17:02
У неділю о 8 ранку в Ужгороді заарештовано офіційного речника кампанії ПОРА Олександра Солонтая та активіста кампанії ПОРА Бориса Чернявського.

Їх було доправлено до Ужгородського міськвідділу міліції, повідомляє "Гаряча лінія" коаліції громадських організацій України "Свобода вибору".

Організація також зазначає, що представники правоохоронних органів відмовилися коментувати причини арешту Солонтая та Чернявського журналістам інформаційної служби "Гаряча лінія".

Олександр Солонтай є депутатом Ужгородської міськради та секретарем комісії з питань законності.

В той же час "Свобода вибору" висловлює стурбованість арештом Костянтина Сидоренка, який відбувся у Мукачевому 22 травня 2004 року.

Місцеперебування Сидоренка залишається невідомим. 24 травня мав відбутися суд у Мукачевому, проте його було відкладено на невизначений термін, зазначає "Гаряча лінія".

В повідомленні відзначається, що Сидоренко перебував на Закарпатті у якості представника інформаційного центру "Гаряча лінія" і висвітлював події навколо виборів Мукачівського міського голови 18 квітня 2004 року.

Костянтин Сидоренко вів оперативну відео- та фотозйомку на місці подій. Серед іншого, у відеоархіві представника "Гарячої лінії" зафіксовані кадри руйнування ужгородською міліцією 20 травня наметового містечка перед приміщенням Закарпатської облдержадміністрації та арешту Андрія Фленька, активіста громадської кампанії ПОРА, говориться в повідомленні.

22 травня у Мукачевому Костянтина Сидоренка було арештовано "невідомими особами в цивільному, котрі прибули на автомобілі із позначками Мукачівського УМВС". Свідки стверджують, що під час арешту Сидоренку було підкинуто пакет із предметами, схожими на вибухівку.

Коаліція громадських організацій України "Свобода вибору" висловлює обурення арештом представника інформаційного центру "Гаряча лінія", який відбувся "за досить сумнівних обставин".

"Ми розцінюємо це як чергову провокацію, котра має на меті перешкодити об’єктивному висвітленню у ЗМІ подій на Закарпатті", - говориться в повідомленні організації.

Організація також зазначає, що має підстави очікувати подальших провокацій проти ЗМІ та порушення прав журналістів на здійснення свого професійного обов’язку, особливо з наближенням президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування