Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У синагогах день починається з молитви за Кучму і Януковича

Понеділок, 24 травня 2004, 17:32
Іудейська громада Києва випустила молитовник із молитвами за вище державне керівництво України.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві голова Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабінович.

"Іудейська релігійна громада Києва випустила молитовник, з яким релігійні люди в синагозі починають свій день молитвою за президента і уряд України", - сказав Рабінович.

Повідомляючи це, Рабінович двічі обмовився: спочатку він сказав, що молитовник стосується керівництва США, потім спробував виправитися і знову обмовився, сказавши, що молитовник стосується керівництва СРСР.

На думку Рабіновича, випустити такий молитовник, завдяки якому люди можуть молитися за президента і уряд України, є "правильною" ідеєю. "Бо народ обирає своїх керівників, а релігійні люди за них моляться", - пояснив Рабінович.

Рабінович також повідомив, що у вівторок під Апеляційним судом Києва збереться пікет на підтримку рішення Шевченківського суду Києва про закриття "Сільських вістей".

"Я впевнений, що Київський апеляційний суд ухвалить вірне рішення щодо "Сільських вістей". Ця атмосфера створюється штучно подібними газетами та організаціями на кшталт Міжрегіональної академії управління персоналом, які імпортують антисемітизм до України", - сказав головний рабин України Яків Дов-Блайх, який брав участь у конференції разом із Рабіновичем.

За його словами результатом створення такої атмосфери є те, що розгромили єврейські пам'ятники на Куренівському цвинтарі. "Вся ця атмосфера розпалює міжетнічну ворожнечу", - сказав Дов-Блайх, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

За словами Рабіновича, вони не належать до жодної "політичної ніші". "Ми не проти жодної газети, ми за свободу слова. Але "Сільські вісті" – це не свобода слова – це її профанація", - сказав він.

Рабінович також повідомив, що вони "вже програли три суди з МАУП".

"Ми зобов'язані судитися і з МАУПом, і з "Сільськими вістями", і з будь-яким іншим виданням, яке припускає подібні висловлювання", - пояснив він.

"Щодо читачів "Сільських вістей", які залишаться без своєї газети... Знаєте, мені тут одна людина з широкою посмішкою сказала: "Нічого, якщо нас закриють, ми за годину вийдемо з іншою газетою". І ми не здатні завадити виходу "Сільських вістей плюс", - сказав Рабінович.

Водночас, як повідомляє прес-служба Соцпартії, у вівторок о 9 годині СПУ розпочне пікетування засідання Апеляційного суду Києва в зв'язку із засіданням щодо "Сільських вістей".

"Пікетування будуть проводити її підписники та шанувальники, що з`їдуться до Києва зі всієї України", - йдеться у повідомленні, поширеному прес-службою СПУ.

Рішення закрити "Сільські вісті" Шевченківський суд Києва ухвалив у січні 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування