Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брати Клички зустрілися з Януковичем і сказали, що уважно стежать за політикою

Понеділок, 24 травня 2004, 18:46
Брати-боксери Віталій і Володимир Клички стежать за політичними подіями, однак концентруються на спорті.

Про це сказав Володимир Кличко в інтерв'ю журналістам у понеділок після зустрічі з прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи цікавляться брати політикою, враховуючи майбутні президентські вибори, Володимир сказав: "Ми стараємося концентруватися тільки на спорті, хоч політичні події, які відбуваються в Україні, не проходять повз нас - ми стежимо за ними з великою увагою".

Брати також висловили упевненість, що Україна завоює на нинішній Олімпіаді в Афінах більше медалей у порівнянні з попередніми іграми. Як відомо, Янукович є головою Національного олімпійського комітету.

"Рівень підготовки (національної збірної) дуже високий, і я сподіваюся, що будуть і олімпійські чемпіони. В Україні талановиті не тільки діячі мистецтва, в Україні дуже багато талановитих спортсменів, і я думаю, що на цих Олімпійських іграх ми це побачимо", - сказав Віталій Кличко.

"Ми сподіваємося, що на цих іграх буде більше медалей, ніж на попередніх. Ми раді будемо бути присутніми на Олімпійських іграх і підтримувати нашу команду", - додав його брат.

Зі слів братів-спортсменів, питання підготовки олімпійської збірної України обговорювалося на цій зустрічі з Януковичем. Крім того, предметом розмови був розвиток дитячо-юнацького спорту, а також професійна діяльність братів Кличків.

Кажучи про професійну перспективу, Володимир Кличко заявив, що є підстави вважати прийняте рішення про заборону на його вихід в ринг на 6 місяців "невірним".

"Боксерський союз Німеччини має право заборонити діяльність боксера, у якого поєдинок перервався технічним нокаутом, на термін від 6 тижнів і, максимум, до 3 місяців. Про 6 місяців мови бути не може", - сказав він.

На думку Володимира Клачка, він зможе провести найближчі поєдинки у вересні-жовтні. "Я не буду чекати на результати розслідування ФБР, я маю намір продовжити спортивну кар'єру", - підкреслив боксер.

Спортсмен нагадав, що в цей час ФБР США проводить розслідування обставин зникнення аналізів, які були взяті у Кличка після бою з Лаймоном Брюстером, який відбувся в Сполучених Штатах і завершився технічним нокаутом.

У свою чергу, Віталій Кличко, кажучи про перспективи виходу на ринг, заявив, що це станеться тільки після Олімпійських ігор.

"До Олімпійських ігор їх (боїв) не буде однозначно. У жовтні, максимум, листопаді я знову вийду в ринг і знову проведу поєдинок. Місце, час і ім'я суперника я не можу назвати. Сподіваюся, що це буде один з найсильніших спортсменів планети, що я буду боксувати з чемпіоном світу в іншій версії", - сказав він.

Боксер також не заперечує можливість ще одного бою з Ленноксом Льюїсом, незважаючи на заяви останнього про вихід на пенсію, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На попередніх літніх Олімпійських іграх, які відбулася в 2000 році в Сіднеї, спортсмени України завоювали 3 золотих, 10 срібних і 10 бронзових медалей, посівши 21 місце за кількістю завойованих медалей. Тоді Україну представляли 239 українських спортсменів у 27 з 39 видів спорту олімпійської програми.

Як відомо, недавно Янукович узяв собі в радники співачку Руслану Лижичко, що перемогла на пісенному фестивалі "Євробачення". У понеділок Янукович вручив грамоти Кабінету міністрів братам Кличкам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування