Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв обіцяє прокуратурі Київської області кадрові чистки. Бо вона найгірша

Понеділок, 24 травня 2004, 21:31
Генеральна прокуратура України констатує найгіршу в Україні роботу прокуратури Київської області і планує притягти ряд співробітників до дисциплінарної відповідальності.

"Гіршого становища, ніж у прокуратурі Київської області, немає в жодній прокуратурі України", - заявив генеральний прокурор Геннадій Васильєв на засіданні колегії Генпрокуратури, присвяченій результатам роботи цієї прокуратури.

Генпрокурор заявив, що причиною такого становища є "відсутність елементарної дисципліни й порядку" і пообіцяв, що в прокуратурі Київської області "не залишиться нікого, хто не буде розуміти службових відносин, а якщо когось це не влаштовує, - йдіть в іншу організацію".

Разом з тим, Васильєв відзначив, що "уже є проект рішення про притягнення співробітників цієї прокуратури до дисциплінарної відповідальності, але кадрові питання ще не доопрацьовані".

Заступник генпрокурора України Микола Голомша, який курував перевірку, відзначив, що керівництво прокуратури Київської області "займало споглядацьку позицію" щодо своїх прямих обов'язків. "Я не помітив організаційних заходів, щоб прокуратура працювала, ініціатива блокувалася", - сказав він на колегії.

За його словами, на рівень і результативність прокурорського нагляду негативно вплинули серйозні оргпрорахунки і помилкова кадрова політика прокурора області Юрія Гайсинського, що покладав на своїх підлеглих не властиві їм за посадами обов'язки.

Голомша також відзначив, що в порушення закону ремонт приміщення облпрокуратури був розпочатий без тендеру. Також було допущено нецільове використання 436 тис. грн на закупівлю дорогих меблів, частина з яких при перевірці не була виявлена.

"Тільки вибіркова перевірка виявила за матеріалами органів внутрішніх справ 52 злочини, прихованих від обліку, з яких 39 - тяжкі й особливо тяжкі, 23 - розбійні напади", - сказав Голомша.

Він також відзначив незадовільне становище в Київській області в пошуку злочинців. "На волі їх знаходиться 900, у тому числі 21 - обвинувачуваний в убивствах. На 1 травня не знайдено 192 без вісти зниклих і не впізнано 410 трупів. Допущено також незаконне притягнення до кримінальної відповідальності 8 чоловік", - повідомив Голомша.

За його словами, фактично не розслідуються злочини, пов'язані з корупцією; не дотримується нагляд у банківській сфері; не проводяться перевірки за дотриманням земельного законодавства й питанням соціального захисту пенсіонерів та інвалідів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування