Захисники "Сільських вістей!" пікетують Апеляційний суд. Євреї відповідають "No pasaran!"

Вівторок, 25 травня 2004, 10:57
Не менше 600 осіб пікетують у вівторок вранці Апеляційний суд Києва з вимогою переглянути рішення з приводу газети "Сільські вісті".

Учасники пікету викрикують "Ганьба!" і "Геть". У руках у них плакати "Геть руки від "Сільських вістей!"

Серед учасників мітингу - представники Соцпартії, партії "Батьківщина", УРП "Собор", УНА-УНСО, а також Компартії. Судячи з плакатів, у Київ приїхали люди і з інших міст України, зокрема, із Чернігова й Житомира.

Наразі рух по Володимирській від Михайлівської до Софійської площі припинено.

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва 28 січня ухвалив рішення про закриття газети "Сільські вісті". Рішення ухвалено за позовом Міжнародного антифашистського комітету (голова Олександр Шлаєн), що обвинувачував газету в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі у зв'язку з публікацією статей професора Міжрегіональної академії управління персоналом Василя Яременка "Міф про український антисемітизм" і "Євреї в Україні сьогодні: реальність без міфів". Газета оскаржила рішення. В вівторок, 25 травня, Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію.

Опозиція вважає, що за допомогою Міжнародного антифашистського комітету влада хоче закрити найбільш масове опозиційне видання.

У той же час, близько 500 осіб за даними міліції зібралися у вівторок вранці на Софійській площі (між Софійською і Михайлівською площами знаходиться будинок Апеляційного суду Києва ) на мітинг солідарності, національного миру й злагоди в Україні, ініційований Єврейською громадою країни і Міжнародним антифашистським комітетом.

За словами мітингуючих, вони зібралися, щоб сказати "Ні" ксенофобії й антисемітизму в Україні. Люди тримають у руках українські прапори і плакати з гаслами "No pasaran!", "Ні антисемітизму в Україні" і "Антисемітизм - соціалізм дурнів".

Як заявив на мітингу глава Міжнародного антифашистського комітету Олександр Шлаєн, "сьогодні вирішується доля не тільки газети ("Сільські вісті", рішення щодо якої повинен ухвалити у вівторок апеляційний суд), але й України як правової держави".

За словами Шлаєна, Україна буде демократичною державою тільки в тому випадку, якщо закони будуть суворо виконуватися і "кожен з нас зрозуміє, що не можна принижувати якийсь народ".

"Ми прийшли для того, щоб наш голос почула Україна, щоб уперше в європейській історії закрилася газета за антисемітизм", - заявив Шлаєн.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Мороз і головний рабин з`ясовували, чи підтримує СПУ антисемітів

У синагогах день починається з молитви за Кучму і Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...