Северінсен і Вольвенд запитають Кучму про темники

Вівторок, 25 травня 2004, 11:05
Президентські вибори і свобода слова в Україні стануть темами, які порушуватимуть під час візиту до України доповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ганне Северінсен і Ренате Вольвенд.

Парламентарії перебуватимуть в Україні з 27 травня по 3 червня, повідомляє радіостанція "Німецька хвиля".

Северінсен і Вольвенд сподіваються на зустріч з президентом Кучмою, якого вони хочуть запитати про свободу слова та використання адмінресурсів під час виборів в Україні.

В інтерв'ю "Німецькій хвилі" Ганне Северінсен зазначила: "Я думаю, що свобода слова буде одним із головних питань, тому що ми бачили весь цей тиск на мас-медіа й особливо це стосується темників. Ми б дуже хотіли чути думку Кучми щодо того, як не на словах, а на ділі уникнути використання адміністративних ресурсів одностороннім шляхом"

За словами Северінсен, під час візиту вона та її колега відвідають Мукачеве, де на зустрічах з місцевою владою мова піде про недавні вибори мера та про захист прав національних меншин.

В Одесі парламентарі спостерігатимуть за додатковими парламентськими виборами, а в Сімферополі обговорюватимуть права національних меншин.

У Києві на доповідачів моніторингового комітету чекають зустрічі з українськими керівниками, політичними лідерами, депутатами й журналістами. Северінсен і Вольвенд говоритимуть про зміни до Конституції та підготовку до виборів. За результатами візиту депутати підготують звіт, який буде обговорено моніторинговим комітетом ПАРЄ.

Як відомо, на сесії ПАРЄ в січні було ухвалено жорстку резолюцію стосовно України, де попереджалося про можливе призупинення членства України у разі внесення змін до Конституції нелегітимним шляхом або нечесних виборів президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News