Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МАРЧУК ЗНАЄ, ЩО ЙОГО МОЖУТЬ ВІДПРАВИТИ У ВІДСТАВКУ

Середа, 26 травня 2004, 14:21
Міністр оборони Євген Марчук не виключає, що на майбутньому засіданні Ради національної безпеки й оборони, присвяченому пожежі на артилерійській базі під Мелітополем, може бути ухвалене рішення про його відставку.

Про це Марчук повідомив журналістам у Києві в середу.

"Природно, і міністр може бути звільнений, і начальники штабів", - сказав він, пояснивши: "Є порядок, тобто можна без розслідування вживати заходів щодо міністра, будь-які, незалежно від того, без року тиждень (він перебуває на посаді) або 10 років".

Коментуючи таку можливість, міністр відзначив: "Знаєте, може для когось це і проблематично, а я був вже в різних іпостасях і тому для мене це не є великою проблемою".

За словами Марчука, було зроблено досить багато зусиль з реформування Збройних сил, "однак непід'ємність проблеми не порівнянна з зусиллями" одного Міністерства оборони.

Він підкреслив, що питання реформування ЗСУ, зокрема утилізації боєприпасів, є комплексним.

Говорячи про свою діяльність на посаді міністра оборони, він сказав: "Справа в тому, що багато речей я не тільки розгорнув і вперше показав. Я зараз можу стверджувати з усією відповідальністю - ні державні керівники, ні суспільство не знали правди про Збройні сили".

"Ви знали, що в нас на 1000 військових найбільше генералів у світі, що з 5300 полковників 3 тис. не має вищої освіти, що з 3,5 тис. випускників (військових училищ) 2 тис. ми не можемо влаштувати за фахом, що в нас 47 тис. безквартирних офіцерів, що Україна займає 126 місце у світі за витратами на одного військовослужбовця?", - запитав Марчук.

У той же час він нагадав, що за кількістю бойових літаків Україна випереджає всі країни світу, а за кількістю танків перевершує Німеччину, Францію і Великобританію разом узяті.

Марчук очолює Міноборони з 25 червня 2003 року. До цього працював секретарем Ради національної безпеки й оборони України з листопада 1999 року.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування