Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд, який скасував перемогу Петьовки, тепер оперативно судитиме власників "Львівської газети"

Середа, 26 травня 2004, 14:55
На 2 червня призначено розгляд в Сихівському суді Львова резонансної справи по звинуваченнях Державної податкової у Львівській області засновників "Львівської Газети".

Про це йдеться у повідомленні "Львівської Газети", поширеному в середу.

"Львівська газета" повідомляє, що справа була передана в прокуратуру Львова лише в травні 2004. А прокуратура в рекордні на цей раз терміни спрямовує його в суд, який в не менш рекордний термін призначає судове засідання вже на 2 червня цього року!

"Дивує те, що справу передано на розгляд не в суд за місцем знаходження відповідача (як вказує закон), а в Сихівський районний суд Львова (голова суду п.Лєсной), відомий своїми резонансними рішеннями", - йдеться у повідомленні.

"Львівська газета" нагадує, що саме рішення Сихівського суду дало початок Мукачівській епопеї, коли "одноособовим рішенням судді цього суду було позбавлено посади голови міста Мукачевого нашоукраїнця Василя Петьовки".

"Вартує уваги той факт, що саме Сихівський районний суд спеціалізується на судових позовах проти львівської податкової", - йдеться у повідомленні.

"На думку експертів, такий поворот справи може свідчити про заангажованість прокуратури (нагадаємо, Генеральну прокуратуру України очолює виходець з Донецька, близький до Віктора Януковича Геннадій Васильєв) зумовлений наближенням президентських виборів", - стверджує газета.

"Метою поспіху і залучення багатьох людей в цю справу є близькість президентських виборів в Україні та потреба кинути тінь підозри на багатьох не заангажованих у плани влади людей", - вважає газета.

"Ці події свідчать, що в Україні владою розпочато новий виток наступу на незалежні медіа – чергова спроба тиску на "Львівську Газету" (яка, до речі, віднедавна почала друкувати вечірні програми радіо "Свобода"), провідне інтернет-видання "Українську правду", судова справа "Сільських вістей", - йдеться у повідомленні.

"В цьому випадку доводиться констатувати, що Всі ці дії, абсурдність звинувачень, а також оперативність, з якою почала форсуватися ця справа змушує зробити висновок про те, що запущено нову схему, мета якої будь-якими засобами добитися потрібного замовникам даної справи результату", - вважає газета.

Про суть обвинувачень газета нагадує, що 16 вересня 2003 року, рівно через рік після виходу "Львівської Газети", в розпал протистояння видання з податковою у Львівській області, очолюваною тоді Сергієм Медведчуком, була поширена інформацію про відкриття кримінальної справи проти одного з засновників "Львівської газети" Ярослава Рущишина, якого звинуватили в ухилянні від сплати податків.

"Однак в грудні з цієї справи було вилучено епізод з подій лютого-квітня 2002 року, коли МО "Дзига" проводила фестиваль "Слухай українське", участь в якому взяли відомі українські групи "Океан Ельзи", "Плач Єремії", "Пікардійська Терція", ВВ, Танок На Майдані Конго, Скрябін, Тартак, Марійка Бурмака, а активну участь в організації фестивалю приймали активісти і члени громадського комітету "За правду!", - йдеться у повідомленні.

"Податківці висовують звинувачення в тому, що під час фестивалю не було забезпечено рекламної присутності ВАТ "Тротолла" (керівником якої і є Рущишин). В ході розслідування 30 грудня минулого року було зроблено спробу заарештувати Маркіяна Іващишина, однак завдяки втручанню громадськості і народних депутатів його було відпущено", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування