Тепер роль Кучми оцінюватимуть у Раді нацбезпеки Польщі

Середа, 26 травня 2004, 15:20
26 травня президент України Леонід Кучма вручив орден князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня державному секретарю, керівнику Бюро національної безпеки Польщі Мареку Сівцю.

Вручаючи нагороду, Кучма наголосив: "Цим відзначено вагомий особистий внесок у розвиток українсько-польських відносин. Ви знаєте, що це практично вища нагорода української держави. Я радий, що таку нагороду можу вручити вам", - сказав Леонід Кучма, повідомляє прес-служба президента.

У свою чергу, Сівець назвав "виключним моментом у своєму житті" отримання високої державної нагороди України особисто від президента України.

Він підкреслив: "Я вже сім років займаюся польсько-українським співробітництвом. Завдяки цим 7 рокам я відкрив вашу країну. Цей орден є великим зобов‘язанням для мене на майбутнє. Хоча такого звання немає, я буду працювати на справу України завжди".

Керівник бюро національної безпеки Республіки Польща також відзначив особисту роль президента України у розвитку українсько-польських взаємин: "Я бував свідком моментів великих, видатних, і також важких у вашій країні. В ній буде оцінена ваша роль, а я її оцінюю вже зараз. Я дуже дякую, що отримав цю нагороду з ваших рук".

Сівець подякував своїм українським колегам за плідну співпрацю впродовж 7 років, що, на його думку, також сприяло отриманню ним такої високої нагороди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування