Ющенко закликав Смєшка "адекватно відреагувати"на ксенофобів-провокаторів

Четвер, 27 травня 2004, 11:15
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко у телефонній розмові з головою СБУ Ігорем Смєшком звернув увагу керівника спецслужби, що в державі цілеспрямовано відбувається розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

"У ході розмови Віктор Ющенко, який входить до складу Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, висловив стурбованість тим, що напередодні виборів президента України певні сили намагаються дестабілізувати ситуацію в суспільстві, спекулюючи на темі міжнаціональних стосунків", - сказано в повідомленні прес-служби.

На переконання лідера "Нашої України", "нагнітання ситуації у такій делікатній сфері, як міжнаціональні відносини, несе в собі велику небезпеку і може привести до непрогнозованих наслідків".

При цьому Ющенко звернув увагу керівника СБУ, що розпалювання міжнаціональної ворожнечі відбувається цілеспрямовано і має на меті розшарувати суспільство. Він наголосив, що таким чином окремі сили намагаються відпрацювати свої брудні сценарії з дискредитації політичних опонентів, - повідомляє прес-служба.

Ющенко підкреслив, що "Наша Україна" ніколи не розігруватиме міжнаціональну карту і засудив будь-які прояви ксенофобії. Як зазначила речник лідера "Нашої України" Ірина Геращенко, він також заявив, що "керівництво силових структур має адекватно відреагувати на провокації, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і знайти ті сили, які за цим стоять".

Ющенко засудив факти вандалізму на Куренівському цвинтарі столиці і підкреслив, що "Нашу Україну" турбує реакція правоохоронних органів, які "списали" спаплюжені могили на погані погодні умови. Також Ющенко перерахував інші факти, які свідчать, що тема міжнаціональних відносин стає предметом спекуляції.

Підсумовуючи результати розмови, лідер "Нашої України" назвав бесіду "конструктивною". Голова СБУ Ігор Смєшко доручив своєму заступнику ретельно вивчити факти, які свідчать про намагання дестабілізувати ситуацію в суспільстві, і найближчим часом доповісти про результати цієї перевірки, повідомляє прес-служба "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування