Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВВАЖАЄ, ЩО СПУ ЗАЦИКЛИЛАСЯ

Четвер, 27 травня 2004, 19:16
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко заявляє, що існують проблеми у переговорах з Соцпартією про висунення єдиного кандидатат в президенти.

"У нас відбулася нелегка дискусія між політрадами "Нашої України" і СПУ, яку нам вдалося нарешті провести через чотири-пять тижнів узгоджень", - розповів Ющенко на прес-конференції в Одесі.

За словами Ющенка, "Наша Україна" на цю зустріч ішла "з ініціативою стосовно виборів президента у жовтні 2004 року".

"Це головне питання, де б ми хотіли знати позицію СПУ і обговорити спільні дії, спільну програму і, можливо, спільного кандидата", - сказав Ющенко.

Однак, за його словами, представники Соцпартії - "і особливо лідер СПУ" - сказали, що "домінуючим є питання політичної реформи".

Водночас, сказав Ющенко, "Нашу Україну" цікавило інше питання – виборів президента, і між сторонами відбулася "непроста дискусія".

Після спільного засідання політради "Наша Україна" і СПУ домовилися "через кілька днів запропонувати варіант, який буде компромісним у зближенні двох позицій".

За словами Ющенка, він хоче, щоб була "пряма і чесна заява" з боку СПУ, що вони "ідуть на вибори президента самостійно і не потребують партнерів".

Ющенко сказав, що ця незрозумілість "відтягує питання консолідації".

Ющенко заявив, що у разі, якщо СПУ підтримає єдиного опозиційного кандидата, то він вийде у другий тур разом із представником КПУ.

Якщо ж, сказав Ющенко, СПУ піде окремо, то тоді "у другому турі буде фінальна боротьба між представниками влади і опозиції". "Це ускладнює ситуацію, тоді всі розуміють, яка ціна цього питання (перемоги на виборах президента)", - сказав Ющенко.

"Українська правда", Одеса

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...