Цвіль закликає Марчука, Смєшка та Радченка піти у відставку. Шатковського вже і так звільнили

П'ятниця, 28 травня 2004, 12:47
Володимир Цвіль, який називає себе учасником касетного скандалу, закликає силовиків Євгена Марчука, Володимира Радченка та Ігоря Смєшка подати у відставку.

"Я, безперечно, так рекомендую. Так як вони сьогодні себе ведуть, то вони повинні подати у відставку", - сказав Цвіль в ефірі радіо "Свобода".

"А потім піти знову на вибори уже нові і сказати: "Ми передумали, ми стали іншими і ми хочемо працювати на Україну", - вважає Цвіль.

Цвіль також продовжив, що "Володимир Іванович Радченко, як професіонал, як людина, яка діяла в рамках законів в Радянській Україні, далі б працював на державу, на народ України, а не служив сьогодні режиму".

Також в ефірі "Свободи" Цвіль серед "співучасники" касетного скандалу разом із Марчуком і Смєшком назвав Радченка, "котрий приєднався до касет пізніше, такий собі з вигляду кіт, що гуляє сам по собі, але завжди в супроводі зі своїм незмінним заступником Шатковським".

За дивним збігом обставин, у п'ятницю, 28 травня Кучма звільнив Шатковського з посади заступника секретаря Ради нацбезпеки.

Вихід з тіні Цвіль в радіоефірі аргументував тим, що "кожен повинен у своєму житті зробити якийсь поступок, а не прожити просто так".

"Моя справа – це довести до народу України, не переслідуючи тут власної кар’єри", - сказав він.

Цвіль також заявив, що події в Мукачевому – це "повторювання тих процесів, які мали місце в 1998-му році на парламентських виборах, в 1999-му – на президентських виборах, з касетним скандалом".

"Що стосується Мукачевого, так Ігор Петрович Смєшко дуже добре володіє інформацією про Мукачеве, і він як сьогодні голова СБУ, повинен був покласти на стіл президенту і Верховній Раді прозорий, доступний до громадськості, до суспільства українського звіт", - сказав Цвіль.

"Але він цього не зробив. Значить, він повинен подати у відставку, якщо він боїться це зробити, якщо він боїться Медведчука. І тому сьогодні повторюється той рецидив, який мав місце в 1998-му році, 1999-му, в 2002, і знову воно повторюється. І тому сьогодні треба з цим боротися", - вважає він

Цвіль стверджує, що "Марчук не є важливим впливовим політиком, тому що сьогодні ми зберегли ту інформацію і ту правду про Марчука, яку він думав, що ніхто не знає".

"А ми знаємо про це, і тому він знає про те, що ми знаємо. І тому він сьогодні не може нічого відповісти, тому що він знає, що ми про це з ним говорили не один раз. Я не кажу "я", а "ми", і я в тому числі", - плутано пояснив Цвіль.

"Багато записів, зроблених у кабінеті президента України в період 1999-2000 років, ще не опубліковані і не відомо ким будуть опубліковані, що несе загрозу національній безпеці держави", - сказав він.

Читайте також:

Ще один учасник касетного скандалу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування