Ющенко вважає, що народ має подати в суд на Банкову за ситуацію зі ЗМІ

П'ятниця, 28 травня 2004, 13:33
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що сьогодні певні політичні сили "просто намагаються позбавити журналістів права на професію".

Так він розцінив позов проти газети "Україна молода", поданий Марією Самбур та Валерієм Воротніком про захист честі й гідності, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Ющенко вважає, що влада вигадує "найвишуканіші методи для боротьби з пресою, і об’єктом цих нападок стають видання, які дозволяють собі висвітлювати не тільки владну позицію".

"Сьогодні весь український народ, змушений жити у віртуальному інформаційному просторі, сформованому кукловодами з Банкової, може вимагати захисту честі й гідності", - додав Ющенко.

Він підкреслив, що суть претензій, які висуваються засобам масової інформації, викликає подив у юристів та будь-якої нормальної людини.

"Влада руками своїх довірених осіб намагається закрити усі ЗМІ, які дозволяють собі вільну журналістику і залишити усе суспільство без правдивої інформації", - наголосив лідер "Нашої України", додавши, що обіцянки влади покращити ситуацію в державі зі свободою слова повністю ідуть у розріз з її діями.

В той же час Українська республіканська партія "Собор" заявляє, що глибоко стурбована дальшим наступом на свободу слова в Україні.

"Пов’язані з СДПУ(о) Воротнік та Самбур подали позов не лише до інтернет-видання "Українська правда", але й на популярну щоденну газету "Україна молода", яка відзначається об’єктивністю висвітлення політичних процесів в Україні та за її межами", - говориться у заяві, поширеній у ЗМІ.

Також відзначається, що юридична неспроможність цього позову "очевидна бодай з того, що Воротнік та Самбур могли б позиватися з автором інтерв’ю, вміщеного виданнями "Українська правда" та "Україна молода" Сергієм Шолохом, а не з самими цими виданнями, які діючи рамках українських законів донесли до широкої публіки думки редактора закритого владою радіо "Континент".

"Однак українські суди вже давно відзначаються цинічним нехтуванням закону й наслідок судового розгляду за позовом наближених до СДПУ(о) постатей до відомих незалежних видань передбачити сьогодні важко", - говориться в заяві.

Українська республіканська партія "Собор" солідаризується з колективом газети "Україна молода" і закликає всі політичні сили держави незалежно від їхнього ідеологічного спрямування, об’єднатися в захисті свободи слова.

Читайте також:
САМБУР ТА ВОРОТНІК ПОДАЛИ ПОЗОВ ПРОТИ "УКРАЇНИ МОЛОДОЇ"

"Українська Правда" vs Воротнік-Самбур: все йде за планом

Кризові менеджери Медведчука оголосили війну УП

Позов проти "Української правди" відбиває бажання говорити у адміністрації президента

"Батьківщина": Медведчук зрозумів, що програв, тому намагається знищити "Українську правду"

Ющенко вважає, що ситуація з "Українською правдою" – удар по іміджу влади

"Собор" на підтримку "Української правди" буде пікетувати суд. СПУ віддасть техніку

Порошенко: позов проти "Української правди" - підтвердження "попрання" свободи слова в Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування