Кучма в Румунії відчув дух ЄС і побачив там багато друзів

П'ятниця, 28 травня 2004, 14:11
Український президент Леонід Кучма називає 11-й неформальний саміт глав держав Центральної Європи, що пройшов у румунському місті Мамайя, дуже важливим із усіх точок зору для України.

"Я радий, що був учасником цього саміту", - сказав він в інтерв'ю журналістам у Мамайї в п'ятницю, повідомляє прес-секретар президента Олена Громницька.

"Він важливий із усіх точок зору для України. Насамперед, відчути настрій, дух після таких кардинальних змін, як приєднання 10 країн до ЄС, настрій тих, хто завтра будуть членом ЄС, я маю на увазі Болгарію, Румунію, Хорватію, і всіх інших, хто стоїть в черзі", - відзначив Кучма.

Головне, підкреслив президент, що всі нові члени Євросоюзу "є гарячими прихильниками інтеграції України в європейське співтовариство".

"Я думаю, що це головне - як істотно змінився розклад сил у самому ЄС. Ми чітко чули заяву наших друзів, що вони не бачать майбутнього Європи без України", - сказав він.

У цей день президент узяв участь у пленарному засіданні саміту глав держав Центральної Європи на тему "Західні Балкани: підтримка стабільності, внесок у спільну європейську політику, роль регіонального співробітництва".

Він також брав участь у засіданні "круглого столу" із представниками ділових кіл на тему "Умови для занять підприємництвом і інвестиційні можливості в Центральній і Південно-Східній Європі".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування