Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму в Стамбулі обіцяють посадити поруч із генсеком

П'ятниця, 28 травня 2004, 19:31
Речник альянсу Роберт Пшель сказав, що самміт в Стамбулі має стати плідним та важливим з точки зору майбутнього вступу України до НАТО.

Про це повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі

"Ми б хотіли, щоб цей самміт був дуже конкретним, адже нам багато що треба обговорити. Саме тому союзники вирішили запросити Україну. Наші стосунки з Україною дуже насичені як з політичної, так і практичної точки зору", - стверджує Пшель.

Пшель вважає, що участь України в цьому самміті дуже важлива для НАТО, адже стосунки між НАТО та Україною багатими, як з політичної так і практичної точки зору, склалися досить гарні.

Доказом цьому є візит генерального секретаря НАТО до Києва та поїздка українського прем’єр-міністра до Брюсселя.

Речник НАТО також позитивно відзначив намагання України реформувати збройні сили, а також проводити інші реформи, які можуть покращити стан демократії.

При цьому Роберт Пшель зауважив, що така добра налаштованість НАТО по відношенню до України зовсім не пов’язана з присутністю українських військ в Іраку.

На питання чи вважає він що присутність українських військ в Іраку робить ставлення НАТО до ситуації з демократією в Україні більш лояльним, Пшель відповів: "Це зовсім різні питання. Участь України чи будь-якої держави в стабілізаційних силах в Іраку є суверенним рішенням і домовленістю з членами коаліції".

"Демократичні норми мають велике значення. Ми надаємо їм великої ваги. Так що це два зовсім окремі питання", - додав він.

На питання за яким списком розсаджуватимуть делегатів – за англійським чи французьким алфавітом – Пшель відповів: "Зараз ми говоримо про засідання комісії "Україна-НАТО". Тому ми очікуємо, що буде нормальна система розміщення за англійським алфавітом. Українські представники сидітимуть близько до генерального секретаря. Але це не так важливо".

Від УП. У даному випадку Пшель говорить про розсадку під час засідання комісії "Україна-НАТО", на якій завжди представник України сидить поруч із головуючим генсеком НАТО.

Водночас важливою в цьому питанні є розсадка під час засідання Ради північноатлантичного співробітництва, у якій беруть участь країни НАТО і учасники програми "Партнерство заради миру".

Як відомо, під час минулого самміту НАТО в Празі Кучму було піддано обструкції у зв'язку із підозрою у продажі "Кольчуг" до Іраку. І під час засідання Ради північноатлантичного співробітництва лідерів держав розсадили відповідно до назв країн французькою мовою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...