МЕЛЬНИЧЕНКО НАРАХУВАВ, ЩО У КУЧМИ 8 МІЛЬЯРДІВ ДОЛАРІВ

П'ятниця, 28 травня 2004, 21:47
Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко і екс-депутат Олександр Єльяшкевич на підставі "плівок Мельниченка" оцінюють капітал родини Кучми в 8 мільярдів доларів.

Про це повідомив Єльяшкевич у ефірі радіо "Свобода", де він брав участь разом із Мельниченком.

На питання ведучого, чи минув уже небезпечний час для Кучми, оскільки він іде з посади, Мельниченко сказав: "Ні, все в майбутньому".

Екс-майор сказав, що його мета та Олександра Єльяшкевича – "судовий процес". "Місце Кучми – не на президентському троні, а на лаві підсудних. Ми над цим будемо працювати. Найбільше вони бояться юридичних наслідків".

Мельниченко висловив переконання, що Кучма буде на лаві підсудних: "Але я не переконаний, що я зможу це побачити. Мене можуть просто фізично знищити".

За словами Мельниченка, небезпека збільшується в залежності від того, наскільки близько вони підійдуть до юридичного процесу.

На питання, що записи знаходяться у колишнього голови слідчої комісії Верховної Ради Олександра Жира, Мельниченко сказав, що йому "допомогали дуже багато людей, в тому числі й Жир". Але, за його словами, це "не значить, що ця людина є головною".

"Той, хто допомогав найбільше – як Юрій Литвиненко – за нього взялася мафія України". Як відомо, Юрій Литвиненко, підприємець, який мешкає в США, був заарештований.

На питання, яка роль у справі Мельниченка чинного міністра оборони Євгена Марчука, сам майор сказав: "Навколо цього намагаються відвернути увагу від головного – від Кучми. Є злочинець Кучма, і з цього треба виходити".

Як відомо, напередодні в ефірі "Свободи" американський журналіст Роман Купчинський заявив, що Євген Марчук найбільше знає про касетний скандал.

"Купчинський сказав, що у нього є інформація про це, але фактів цього [причетності Марчука] немає", - додав екс-майор.

"Ні Смешко, ні Медведчук не були посвячені у цей процес", - сказав Мельниченко.

"Я можу стільки надати оперативної інформації!", - сказав Мельниченко. "Нещодавно мені принесли інформацію, що Мельниченко продався за 25 мільйонів!", - сказав він і заперечив це.

Водночас Мельниченко сказав, що є факти, про які він "не може" говорити. "Уберемо банду, потім я все назову", - сказав екс-майор.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування