Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕР МУКАЧЕВОГО НУСЕР ПОДАВ У ВІДСТАВКУ. Перед цим він зустрічався з Северінсен

П'ятниця, 28 травня 2004, 23:18
Мер Мукачевого Ернест Нусер, який вступив на посаду у квітні 2004 року, подав у відставку.

Про це повідомив "5 канал" у нічному ефірі в п'ятницю.

Як було сказано в ефірі програми "Час", Нусер подав у відставку "в зв'язку із шантажем і загрозою знищення йому і його родині".

Нусер сказав, що це "нелегке рішення, але для нього головне – суспільно-політична стабільність".

В ефірі "5 каналу" по телефону із Мукачевого виступив депутат міськради Золтан Лендел, який підтвердив, що в п'ятницю ввечері була зібрана сесія міськради, на якій Нусер подав у відставку.

Водночас Лендел сказав, що "не вірить" заявам про залякування Нусера. "У нього нарешті спрацювала совість", - сказав він.

Лендел також сказав, що "Нусер почав свою роботу з порушення законодавства – сесія міськради внесла зміни до бюджету міста на 10 мільйонів гривень, і розподілялися вони без узгодження із комісією міськради з питань бюджету".

Як повідомляло "Громадське радіо" з посиланням на "Українські новини", у п'ятницю Нусер провів зустріч із співдоповідачами ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренате Вольвенд.

Керівник прес-служби виконкому Мукачівської міської ради Микола Ришко, сказав, що "Нусер повідомив гостям, що самі вибори мера пройшли спокійно, хоча велика кількість спостерігачів вносили нервозність у роботу виборчої комісії".

"Ернест Нусер також зазначив, що деякі інциденти мали місце під час підрахунку голосів і фігурантами цих подій були народні депутати України", - сказав Ришко.

Вольвенд і Северинсен зустрілися також із секретарем територіальної виборчої комісії Мукачевого Марією Стеблак.

Як відомо, вибори в Мукачевому супроводжувалися скандалами і заявами про тиск влади і залякування з боку силових структур. Результати екзіт-полів і копій протоколів засвідчили перемогу кандидата від "Нашої України" Віктора Балоги, але переможцем було оголошено Нусера, якого підтримувала СДПУ(о). Документи, які підтверджували це, зникли.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування