НУСЕР ПІШОВ ПІСЛЯ ПОГРОЗ СИНУ. А НОВІ ВИБОРИ ВІДБУДУТЬСЯ ТІЛЬКИ В 2005-2006

Субота, 29 травня 2004, 14:45
Ернест Нусер заявив у суботу на прес-конференції в Ужгороді, що склав із себе повноваження міського голови Мукачевого і більше не є мером цього міста.

Про своє рішення, відзначив Нусер, він заявив у п'ятницю ввечері на сесії Мукачевского міської ради після обрання сесією заступників і секретаря цього органа місцевого самоврядування.

Він підкреслив, що в Мукачевому "залишилася легітимна влада", яка буде продовжувати реалізацію пунктів його передвиборної кампанії.

Екс-мер також повідомив, що залишається на посаді заступника голови Закарпатської обласної ради і депутатом облради від Мукачевого, і на цій посаді буде допомагати мешканцям міста і відстоювати їхні інтереси.

Нусер повідомив, що прийняв рішення піти з посади мера після того, як у четвер увечері подзвонили на його домашній телефон, трубку підняв його син, студент першого курсу місцевого вузу, з яким і поговорив той, хто дзвонив. Після розмови із сином екс-мер, за його словами, зрозумів: якщо погрожують рідним, треба приймати рішення.

"Дійшло до того, що крім наклепу й образ, мені і членам моєї родини постійно погрожують фізичним знищенням. Такі ж погрози лунають на адресу моїх колег і соратників", - підкреслив він.

"Я ніколи не боявся і не боюся труднощів, пов'язаних з виконанням обов'язків міського голови. Однак я не маю морального і людського права ризикувати життям своїх рідних і близьких, а також життям і здоров'ям своїх соратників. Саме тому я прийняв хоча і не просте, але єдино правильне в нинішній ситуації рішення і повідомляю про складення з себе обов'язків Мукачевского міського голови", - заявив Нусер.

Відповідаючи на питання про реакцію голови Закарпатської обладміністрації Івана Різака на це його рішення, Нусер відзначив, що він повідомив про це в п'ятницю зранку і підтвердив його незмінність після обіду.

Відповідаючи на питання, чи не йшлося про це рішення на зустрічі з представниками ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренате Вольвенд, Нусер відзначив: "У цьому не було необхідності".

Він повідомив, що на зустрічі мова йшла про проблеми національних меншин у регіоні. Відповідаючи на питання Северінсен, чи не вважає він, що вибори мера Мукачевого були сфальсифіковані, Нусер, за його словами, сказав: "Сім судів підтвердили мою легітимність, але за крісло мера я не тримаюся".

Відповідаючи на питання, чи не збирається він брати участь у наступних виборах міського голови Мукачевого, екс-мер підкреслив, що не в тому стані, щоб думати про це.

За його словами, тепер протягом місяця міськрада Мукачевого повинна визначитися з тим, коли пройдуть вибори міського голови. При цьому він допустив, що, найпевніше, це питання буде вирішуватися на чергових виборах мера - у 2006 році. "Нарешті треба дати мукачевцям спокій", - підкреслив він.

Нусер також повідомив, що звернувся в міліцію в зв'язку з погрозами на його адресу. Крім того, повідомив екс-мер, міліція з'ясувала, з яких телефонів здійснювалися дзвінки з погрозами. Дзвонили, за його словами, з-за меж області.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в міськуправлінні МВС України в Мукачевому, заява від Нусера про факти погроз йому особисто і його родині по телефону надходили. В міськвідділі негативно відповіли на питання, чи надано йому охорону.

У той же час радник міського голови Микола Ришко повідомив, що сесія міськради взяла до відома інформацію Нусера про відставку. Рішення з цього питанню буде прийматися на засіданні міськради 3 червня, у четвер.

Співрозмовник агентства підтвердив, що виступаючи на сесії, Нусер назвав причиною свого рішення шантаж і погрозу фізичного знищення його особисто і членів його родини, а також колег і соратників.

Якщо відставка Нусера буде прийнята, відзначив Ришко, його обов'язки до повторних виборів буде виконувати перший заступник міського голови Матвій Попович.

Відповідаючи на питання агентства, коли можуть відбутися вибори у випадку відставки мера, співрозмовник агентства відзначив, що не раніше початку 2005 року.

Рішення про призначення виборів може прийняти тільки міськрада, таке рішення може бути прийняте не раніше початки осені, тобто вибори можуть відбутися на початку наступного року.

Ришко також не став би пов'язувати рішення міського голови з зустріччю із представниками ПАРЄ, яка відбулася в Нусера в п'ятницю.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

МЕР МУКАЧЕВОГО НУСЕР ПОДАВ У ВІДСТАВКУ. Перед цим він зустрічався із Северінсен


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування