Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія змінила думку щодо вступу України до НАТО?

Субота, 29 травня 2004, 15:30
Міністр закордонних справ Росії Серґей Лавров сказав, що прагнення України стати членом Євросоюзу і НАТО не повинно завдати шкоди взаєминам двох країн.

Російський міністр сказав, що Росія і далі вважає помилковим розширення НАТО, але зауважив, що Москва поважає вибраний Україною курс.

Після спільного засіданні керівників українського та російського міністерств закордонних справ у Москві пан Лавров наголосив, що Росія на відміну від України не збирається вступати до ЄС і НАТО, але, сказав він, партнерство сторін не повинно від цього змінитися.

"Ми не плануємо ставати членами жодної з тих організацій - НАТО чи ЄС. Україна ж планує, але незалежно. Наше партнерство означає, що ми за жодних обставин не зашкодимо одні одним чи підтримаємо дії інших, здатні завдати такої шкоди", - сказав міністр Лавров.

Заяву російського міністра можна вважати першим офіційним визнанням права України на вступ до західного оборонного альянсу на тлі гучних протестів Москви проти нещодавнього наближення НАТО до російських кордонів, повідомляє Бі-Бі-Сі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування