Северінсен прочитала звіт Мішури і злякалася

Неділя, 30 травня 2004, 18:47
Доповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен вважає представлений у парламенті звіт про діяльність неурядових організацій небезпечним явищем.

"Я чула про цей звіт і вважаю, що він є дуже небезпечний", - сказала Северінсен на прес-конференції в Одесі, де вона спостерігає за довиборами у парламент.

"Громадські організації і ми в тому числі робимо корисну справу. Небезпечно, якщо створено такий прецедент", - сказала вона.

Як відомо, 21 травня голова тимчасової слідчої комісії з питань фінансування недержавних організацій Валерій Мішура (Компартія) оприлюднив "попередній звіт", який однак не розглядався на засіданні комісії. У ньому виносилася негативна оцінка роботі громадських організацій, яких він звинуватив у закордонному втручанні в українські справи.

"Ми не вважаємо, що втручаємося у внутрішні питання. Ми спостерігаємо і хочемо, щоб Україна розвивалася шляхом демократії, оскільки це було головною передумовою її вступу до Ради Європи", - сказала Северінсен.

Вона також підкреслила, що Рада Європи – "це специфічна структура, яка відслідковує дотримання демократичних процедур у всіх країнах-членах, а не в якійсь конкретно".

Северінсен заявила в Одесі, що моніторинговий комітет Ради Європи не підтримує якусь політичну силу в Україні. За її словами, їй дивно чути подібні звинувачення з боку комуністів, "оскільки кілька років тому саме комуністи просили нас підтримати певні питання".

Як відомо, на сесії ПАРЄ в січні 2004 лідер КПУ Петро Симоненко звинуватив Северінсен в заангажованності.

Читайте також детальніше про звіт голови слідчої комісії стосовно неурядових організацій:

Анатолій Гриценко: "Головний грантоїд в Україні – це держава"

КОМУНІСТИ ВИМАГАЮТЬ ЗАБОРОНИТИ НЕДЕРЖАВНІ ОРГАНІЗАЦІЇ, БО ВОНИ ПРИВЕДУТЬ ДО ВЛАДИ ЮЩЕНКА

Симоненко закликає тимчасово закрити недержавні громадські організації, щоб вони не шпигували


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування