ДО ПАРЛАМЕНТУ ВНЕСЛИ ПОДАННЯ ПРО ДАЧУ ЗГОДИ НА АРЕШТ ТИМОШЕНКО

Четвер, 10 червня 2004, 00:00
Генеральна прокуратура внесла подання до парламенту про притягнення до кримінальної відповідальності і дачу згоди на арешт Юлії Тимошенко.

Як повідомив на прес-конференції генпрокурор Геннадій Васильєв, Тимошенко хочуть притягнути до кримінальної відповідальності на підставі матеріалів Володимира Боровка, який представився її помічником.

За словами Васильєва, ідеться про "замах на давання хабара" суддям у сумі 125 тисяч доларів США, начебто щоб закрити судову справу проти екс-керівників корпорації "ЄЕСУ" Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри, а також Євгена Шаго та Лідії Сокольченко.

"Коли рішення було ухвалено не на користь Юлії Тимошенко, вона почала ставити питання про повернення Боровком грошей, які він мусив передати суддям", - сказав Васильєв. Тоді Боровко, за інформацією генпрокурора, відчуваючи тиск з боку Тимошенко, записав розмову з нею і звернувся до Генпрокуратури із заявою.

За словами Васильєва, Юлія Тимошенко "зараз використовує Верховну Раду в її цілях". "Це ніби високий паркан, через який не може перескочити навіть Сергій Бубка. Ось вона сховалася за цим парканом", - сказав генпрокурор.

Коментуючи питання про політичне переслідування Тимошенко перед виборами, Васильєв заперечив. "Скажіть, будь ласка, до чого тут вибори".

Водночас Васильєв не підтвердив сам факт дачі хабара суддям: "Судді гроші не отримали, але по суті до них зверталися".

Васильєв не відповів на питання, куди поділися гроші, які Боровко начебто отримав від Тимошенко і чи не привласнив він їх. "Слідство дасть оцінку і цьому", - сказав генпрокурор.

Він також не назвав прізвища суддів, яких начебто намагалися підкупити, оскільки "ведеться слідство".

Говорячи про оприлюднену Боровком відеоплівку, Васильєв сказав, що її "експертиза триває, і зараз є попередні висновки про те, що монтажу немає".

Васильєв також повідомив, що після оприлюднення плівки Боровка було винесено постанову про його охорону.

Українська правда:

Читайте також:

ОГОЛОШЕНО У РОЗШУК ЧОЛОВІКА ТИМОШЕНКО І ЇЇ СОРАТНИКІВ

ВАСИЛЬЄВ ЗНОВУ ЗБИРАЄТЬСЯ ПОСАДИТИ ТИМОШЕНКО

Тимошенко вимагає від Васильєва порушити справу проти її "помічника"

Тимошенко припускає, що Боровко поширив компромат на неї, щоб самому не потрапити під суд

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ ТИМОШЕНКО, ЯКА ХОТІЛА ДАТИ ХАБАР СУДДІ

Помічника Тимошенко змушували збирати компромат на Кучму і відкривати на нього рахунки?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування