Суркіс заробив в Лізі Чемпіонів 9,5 млн євро за 2 роки

Четвер, 10 червня 2004, 12:54
За останні два сезони в Лізі Чемпіонів УЄФА київське "Динамо" заробило майже 9,5 мільйонів євро.

Про це в четвер повідомила газета "Сьогодні"

УЄФА підбив фінансові підсумки минулої Ліги чемпіонів. Про свої доходи в ній довідалися 32 клуба, включаючи київське "Динамо", яке пробилося в груповий турнір.

"Шахтар" до цього переліку не потрапив. Нагадаємо, у кваліфікації донетчани поступилися московському "Локомотиву", вилетіли в Кубок УЄФА. Але і там не затрималися, програвши обидва матчі бухарестському "Динамо". У підсумку видобуток "шахтарів" склав скромні 154,5 тисячі євро - по 51,5 тис. за кожен проведений в єврокубках раунд.

"Динамо" заробило непорівнянно більше: 1,62 млн євро – лише за те, що потрапили до групового турніру Ліги, 328 тис - за кожний з шести зіграних у ньому двобоїв, стільки ж - за перемоги над "Локомотивом" і "Арсеналом". Нічия в матчі з "Інтером" принесла киянам 164 тис, ще 384 вони одержали від продажу комерційних прав на домашні ігри. У сумі - 4 млн 792 тис євро.

Це на 150 тис. більше в порівнянні з попереднім розиграшем Ліги, у якому динамівці також вибули на стадії групового турніру. Усього ж за останні два сезони їхня скарбниця поповнилася майже на 9,5 млн євро.

А найбільший куш зірвали британські клуби: "Челсі", "Арсенал" і "МЮ", що заробили більш 27 млн євро кожний. Причому надходження від телетрансляцій і реклами в них склали значно більше, ніж преміальні власне за виступи в турнірі. Наприклад, "МЮ", що вилетів ще в 1/8 фіналу, на комерційних правах заробив 21 млн, "Арсенал" - 20 млн, "Челсі" - 18.

Клуб Андрія Шевченка "Мілан", що склав повноваження кращого в Європі, у цьому сезоні заробив 18 мільйонів, що на 12 млн менше, ніж у попередньому. Відрахування на адресу московського "Локомотива", кращого з російських клубів у ЛЧ, дорівнюють 7,5 млн євро. А доходи фіналістів розподілилися так: переможцю "Порту" перелічать 19 млн, "Монако", яке йому поступилося - на 7 млн... більше (знов-таки за рахунок комерційного фактора).

Відзначимо, що за вихід до 1/8 командам платили 1,64 млн, до 1/4 - 1,97 млн, у півфінал - 2,6 млн, що програли у фіналі - 3,9, що перемогли - 6,6 млн євро.

У порівнянні з минулим сезоном, загальний доход 32 клубів скоротився: з 480 млн євро до 415 млн. Тоді з 32,5 млн євро найбагатшим за підсумками Ліги став туринський "Ювентус".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування