Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко не причетний до зникнення дерев, які посадила СДПУ(о)

Четвер, 10 червня 2004, 17:19
Печерська райдержадміністрація м.Києва заперечує причетність міської влади до зникнення трьох дерев з Алеї київської слави, оскільки насправді вони були викрадені невідомими: в ніч з 6 на 7 червня два з трьох зазначених дерев, а в ніч з 8 на 9 червня – останнє третє.

Як стверджується у заяві прес-служби Печерської райдержадміністрації м.Києва, про зазначені факти крадіжок Управління з утримання зелених насаджень Печерського району офіційно повідомило Печерське районне управління ГУ МВС України в м.Києві (заяви від 08.06.2004 р. №21-354/1 та від 09.06.2004 р. №21-360) з проханням відкрити кримінальні справи.

Коментуючи заяву Київської міської організації СДПУ(О), директор комунального підприємства з утримання зелених насаджень Печерського району Павло Коротинський висловив своє здивування звинуваченнями на адресу столичної влади в її причетності до факту зникнення трьох туй у Наводницькому парку.

Як відзначив Коротинський, фахівці очолюваного ним підприємства дійсно мали намір здійснити пересадку зазначених дерев у зв'язку із непридатністю згаданої ділянки для росту цього виду хвойних, але пересадка була запланована на другу половину серпня – коли ця порода хвойних перебуває у періоді спокою і пересадка саджанців не принесе шкоди подальшому росту дерев.

За словами Коротинського, "крадіжки саджанців дерев та кущів, на жаль, стали непоодиноким явищем. Приміром, лише за останні півтора роки на території парків району було викрадено 2017 одиниць зелених насаджень. А загальна сума збитків складає понад 31 тис. грн.”.

Коментуючи також заяву КМО СДПУ(О) в частині оцінки останнього стану споруд та зелених насаджень Наводницького парку, Коротинський нагадав, що на цей час готується розпорядження Київської міської державної адміністрації про реконструкцію зелених насаджень на схилах правого берега і набережної Дніпра, а також Наводницького парку на ділянці від моста ім.Патона до Пішохідного моста.

Передбачається, що згадана реконструкція розпочнеться у листопаді-грудні 2004 року, зауважив Коротинський.

Як повідомлялося раніше, 28 травня у Наводницькому парку поруч зі скульптурною композицією засновникам м. Києва” за ініціативою міської організації СДПУ(О) було висаджено Алею слави.

7 червня прес-служба Печерської райдержадміністрації заявила, що звернення Київського міського комітету СДПУ(О) за дозволом на акції з посадки алеї не відповідало вимогам рішення сесії Київської міськради про порядок організації та проведення у Києві недержавних масових громадських заходів, тому дерева, які були посаджені представниками СДПУ(О), буде перенесено в інше місце.

9 червня Київська міська організація СДПУ(О) виступила із заявою про те, що пересадивши дерева з Алеї слави, міська влада “спаплюжила важливу громадську ініціативу та незаслужено образила авторитетних людей”, адже перші дерева алеї посадили відомий громадський і політичний діяч, Київський міський голова з 1979 по 1989 роки Валентин Згурський, видатний футболіст, гравець і тренер київського "Динамо" Олег Блохін, повний кавалер трьох орденів Слави, ветеран-визволитель Олександр Свілюков.

УНІАН

Читайте також:

СДПУ(о) неправильно посадила дерева у Києві. Омельченко вирішив їх пересадити

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування