У Мороза є алібі: Медведчук вимагає 1 млн грн

Четвер, 10 червня 2004, 21:11
Лідер Соцпартії Олександр Мороз агітує Компартію підтримати кандидата від СПУ на виборах президента.

"Ми ведемо соціологію: є істотна стартова позиція у КПУ, але вона гірше, ніж у 1999 році. Ми маємо партію, потужну, численність якої наближується за чисельністю до КПУ. Вона перспективніша від партії наших партнерів комуністів", - сказав Мороз в ефірі "Громадського радіо".

"Якщо б було об'єднано зусилля на користь СПУ, з урахуванням комулятивного ефекту це могло б забезпечити пристойний успіх", - додав Мороз.

За його словами, переговори між КПУ і СПУ не привели "до реального результату".

Мороз розповів, що відбулося кілька зустрічей щодо виборів президента між ним і Симоненком, а також між керівними органами КПУ і СПУ.

"Взаємні уколи не приносять користні ні нам, ні КПУ. Це приносить користь третім силам, і владному режиму. З цим треба покінчити", - також сказав Мороз.

За його словами, "хоча електоральні поля КПУ і СПУ близькі, але ми маємо свої сталі електорати".

В інтернет-радіоефірі Мороз також зазначив, що на виборах президента "наша партія ніколи не буде підтримувати представника нинішньої системи чи того, кого ця влада буде підтримувати".

Мороз також сказав, що вони готові підписати пакт про ненапад. "Вважаю, що його мають підтримати представники інших структур, аж до влади включно", - додав лідер СПУ.

Під час виборів, за словами Мороза, він "не збирається критикувати владу – це вчорашній день". Також він "не збирається критикувати комуністів – у цьому немає сенсу". "Я не збираюся критикувати Ющенка – ми пропонуватимемо своє бачення".

Мороз також сказав, що після зустрічі з політрадою "Нашою України" у нього "склалося переконання, що оточення "Нашої України" і навіть сам Ющенко розуміють", що політреформу треба проводити до виборів президента.

Мороз відкинув закиди, що він співпрацює з главою адміністрації президента. "Чому ж він вимагає від нас 1 мільйон гривень компенсації за висловлювання Кравченка?", - запитав Мороз.

Як відомо, Медведчук через суд намагається відсудити від СПУ компенсації за фільм "Оцифрована правда", де демонструється уривок із записів Мельниченка, на якому тогочасний міністр внутрішніх справ Кравченко негативно висловлюється перед Кучмою стосовно Медведчука.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування