Герман розповіла пенсіонерці, як вона змінилася після зустрічі з Януковичем

Четвер, 10 червня 2004, 22:06
Прем'єр Віктор Янукович доручив міністру праці Михайлу Папієву персонально розібратися з невисокою пенсією киянки Ганни Олександрівни Гориної, яка звернулася до прес-секретаря Януковича Ганни Герман.

На сайті Кабінету міністрів розміщено переписку між київською пенсіонеркою і Герман.

Ганна Горина звернулася до Ганни Герман у зв'язку з "аж надто частим останнім часом "захистом" свого шефа-прем'єра".

"Навіщо це. Народ усе знає, розмови всюди і всім ясно, що це свого роду "замовлення" на захист шефа, якого потрібно "зробити" президентом", - пише пенсіонерка.

Вона відзначає, що по радіо і по телебаченню "тільки і чуєш про успіхи в економіці, про всезростаючу зарплату, про підвищення пенсій...". "Я, фахівець з вищою освітою І категорії, виявилася на такій же пенсії, як двірники, архіваріуси і нижній техперсонал", - відзначає Ганна Олександрівна Горина.

Вона повідомила, що писала лист персонально Януковичу, але "ніхто його, звичайно, не читав".

Прес-секретар Януковича Ганна Герман емоційно відповіла Ганні Гориній: "Не знаю, де знайти слова, щоб Ви зрозуміли мене. Я п'ятнадцять років займала таку ж позицію, яку займаєте Ви. Я не тільки говорила, але і писала про те, що влада погана, що вона не думає про народ, не піклується про них. Навряд чи моя позиція змінилася б, якби я не довідалася ближче про Віктора Януковича – як про прем'єра і як про людину".

"От Ви пишіть, що ми організовуємо поїздки в Донецьк, щоб ознайомити людей з біографією Прем'єра. А хіба Вам не цікаво довідатися, як було в долі цієї людини насправді? Хіба Вам досить чуток?", - запитує Герман.

"Чому Ви не хочете повірити в щирість людини? Тільки тому, що він очолює уряд? Чому Ви не хочете повірити мені – адже я прийшла до Януковича не для кар'єри. Кар'єра в мене була. І кар'єра досить висока і добре оплачувана", - відповіла Ганна Герман.

За її словами, "в один прекрасний день я зрозуміла – Янукович дійсно хоче зробити дуже багато чого в країні". "Він знає, як змінити життя людей у кращий бік", - сказала вона в листі.

"Він сам багато чого пережив – ріс без матері, виховувала його бабуся. Була бідність, як говорять, безпросвітна, і приниження були. Але людина зуміла піднятися над обставинами. Зумів не тільки вижити, але і стати і кимсь. Коли я дивлюся на десятки тисяч хлопців, які не вірять у своє майбутнє, я упевнена, приклад Віктора Януковича може слугувати для них свого роду покажчиком у житті, дати надію", - додала вона.

Як відзначила пресс-секретарь у листі до Ганни Гориної, "нелегко змінити Вашу ситуацію". "Прокричати по радіо про те, як Вам погано, набагато легше. Але ми сьогодні йдемо новим шляхом – конструктивним. Ми хочемо не критикувати, а спробувати щось реально зробити для людей. Коли я зрозуміла, що Янукович цього хоче, що це його життєве кредо, а не передвиборна кампанія, тоді я пішла до нього".

"Тепер із приводу Вашої пенсії. Прем'єр-міністр особисто доручив міністру праці і соціальної політики розібратися у Вашій справі. І Ви дуже швидко одержите відповідь і підтримку. Так, легше змінити світ, ніж життя однієї людини, але ми спробуємо, Ганно Олександрівно. І, мені здається, у нас вийде".

Закінчується лист словами "Жму Вашу руку – Ганна Герман".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News