Статті, за якими засудили Лазаренка, тягнуть від 5 до 20 років ув'язнення

П'ятниця, 11 червня 2004, 11:13
Пункти обвинувачення, за якими було визнано винним екс-прем'єра України Павла Лазаренка, тягнуть за собою покарання строком на двадцять, десять і п'ять років.

Про це повідомила прокурор у справі Лазаренка в США Марта Борщ в інтерв'ю газеті "2000" у п'ятницю.

"Лазаренко обвинувачується у відмиванні грошей, що передбачає покарання до 20 років. Йому ставлять за вину транспортування украденого майна, а це ще 10 років. Нарешті, за махінації з використанням електронних засобів комунікацій – ще до 5 років", - сказала Борщ.

Говорячи про пункт обвинувачення за відмивання грошей, Борщ сказала: "Тут терміни будуть безпосередньо залежати від кількості відмитих грошей".

"Звичайно, все буде залежати від судді, що має дотримуватись норм щодо термінів висновку", - додала Борщ. Вона не сказала, чи будуть терміни Лазаренка підсумовуватись або поглинатися. В інтерв'ю взагалі не говориться, на який термін може бути засуджений екс-прем'єр.

У той же час Борщ зауважила: "Я вважаю, що в цій справі досить обставин, що обтяжують провину Лазаренка".

Адвокат Лазаренка Даніел Горовіц налаштований оптимістично: "У нас є гарні шанси з приводу того, що суддя Дженкінс врахує час, який Лазаренко провів у в'язниці (це близько чотирьох років)".

Також Горовіц сподівається, що "суддя візьме до уваги особливі обставини і безпрецедентність цього процесу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування