Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Криворіжсталь" продадуть дешевше на пів-мільярда

П'ятниця, 11 червня 2004, 11:25
За реальної вартості у 1 мільярд 300 мільйонів доларів "Криворіжсталь" продадуть за 800 мільйонів.

Про це в ранковому ефірі української служби Бі-Бі-Сі
заявив експерт Міжнародного інституту приватизації, власності та інвестицій Олександр Рябченко, колишній голова парламентської комісії з приватизації.

"Ринкова ціна "Криворіжсталі" - приблизно мільярд триста мільйонів доларів, а ціна, за якою "Криворіжсталь", скоріше за все, буде продано, на мою думку, становитиме близько 800 мільйонів доларів", - сказав Рябченко.

За прогнозом експерта, "інші учасники конкурсу, які пропонують за "Криворіжсталь" ціну порядку мільярд двісті, мільярд триста мільйонів доларів, найімовірніше, не будуть допущені до участі в конкурсі".

Рябченко вважає, що, попри перешкоди, в тому числі пов'язані з існуючими на сьогодні судовими позовами, продаж "Криворіжсталі" все ж відбудеться.

У той же час, за його словами, "всі інші подальші дії стосовно надбання переможцем права власності на "Криворіжсталь" будуть вирішуватися у судових позовах, кількість яких наступного тижня зросте просто шалено".

Він прогнозує, що кількість цих позовів налічуватиме "не один і не два, а десь 7-8, можливо, до 10".

На думку Рябченка, про пов'язаність проблем приватизації з президентською виборчою кампанією можна говорити в тому плані, що "підприємства, виставлені на приватизацію, намагаються якнайшвидше продати, щоби мати вплив саме на процес приватизації, обмежити вільний доступ до конкурсів і провести їх таким чином, щоби переможець був визначений, фактично, ще на етапі підготовки умов конкурсу".

Саме це, на думку експерта, відбувається з "Кріворіжсталлю", те саме "може відбуватися ще з декількома об'єктами, які очікуються на виставлення ще влітку цього року".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...