ПІД "РОЗДАЧУ" КУЧМІ ПОТРАПИЛИ АЗАРОВ І КРАВЧЕНКО

П'ятниця, 11 червня 2004, 12:57
Президент України Леонід Кучма піддав різкій критиці економічний блок уряду за відсутність ефективних дій в розв'язанні проблем, пов'язаних з податком на додану вартість (ПДВ).

Виступаючи в п'ятницю у Києві на нараді з питань ПДВ, Кучма підкреслив, що уряд не зробив ніяких висновків після наради з цієї проблеми, яка пройшла 3 місяці тому.

"Ситуація після наради погіршилася, а часу щоб виправити ситуацію, було більш ніж достатньо. Тим більше проблеми з ПДВ не три місяці тому виникли", - сказав президент.

"За роки незалежність ніколи ситуація (в сфері ПДВ) не була такою критичною. Головна відповідальність лежить на податковій адміністрації, її керівництві і, передусім, керівникові Кравченку Юрієві Федоровичу", - сказав Кучма.

Звертаючись до присутніх на нараді представників економічного блоку уряду, президент зазначив: "Ви захопилися адміністративними методами, а наукового супроводу проблеми у вас взагалі не існує".

Кучма також піддав критиці главу Державної митної служби Миколу Каленського за зростання оплати векселями ПДВ по імпорту. "Миколо Миколайовичу, я вас перехвалив у цьому плані", - сказав він, додавши: "Якщо не можете відмовитися від векселів, будь ласка, візьміть під жорсткий контроль".

Президент також піддав критиці першого віце-прем'єра, міністра фінансів Миколу Азарова за те, що він не забезпечив координації дій Міністерства фінансів, Державної податкової адміністрації і Державної митної служби. "Немає абсолютно ніякої співпраці між трьома китами - Мінфіном, ДПАУ і митницею. Цей механізм повинен працювати на наповнення бюджету, а не сам по собі", - підкреслив Кучма.

Глава держави нагадав Азарову, що після призначення першим віце-прем'єром він переконав президента в необхідності очолити також і Мінфін. "Пояснювали, що повинні координувати дії хлопців. Треба координувати, а не скаржитися один на одного", - підкреслив президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...