Адміністрація президента незадоволена, що НАТО заборонило Кучмі йти на 3 термін

П'ятниця, 11 червня 2004, 14:18
Адміністрація президента України вважає втручанням у внутрішні справи країни заяву Парламентської Асамблеї НАТО про те, що Леонід Кучма не повинен балотуватися в президенти в жовтні нинішнього року.

Так заступник голови адміністрації президента, керівник головного аналітичного управління адміністрації Василь Базів прокоментував на брифінгу заяву в комюніке ПА НАТО за підсумками засідання в Братиславі про те, що "президент Леонід Кучма повинен залишити свою посаду після другого терміну, у жовтні".

"Коли піти президенту Кучмі, який хоч і має, відповідно до рішення Конституційного Суду право балотуватися, однак прийняв рішення не робити цього, отож, коли піти - це рішення президента й українського народу, а не однієї з закордонних – вже там їх багато - парламентських асамблей", - сказав Базів.

"Сьогодні дають вказівки Кучмі, завтра будуть давати іншому президенту. Вказувати - кому йти або не йти на вибори - це не бажання прозорих і відкритих виборів. У даному випадку, це втручання до внутрішніх справ суверенної держави", - відзначив заступник голови АП.

Він підкреслив: "Україна категорично не сприймає такий тон і з такою же категоричністю рекомендує нашим закордонним друзям у майбутньому утримуватися від подібного тону".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

НАТО НАГАДАЛО КУЧМІ, ЩО ВІН МАЄ ПІТИ В ЖОВТНІ 2004

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування