Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЧОТИРИ ГОДИНИ ПЕРЕДАВАВ ЛИСТА ЧОРНОМИРДІНУ

П'ятниця, 11 червня 2004, 14:53
В день Росії група "Нашої України" на чолі з лідером Віктором Ющенком провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Російської Федерації в Україні Віктором Чорномирдіним.

Про це в п’ятницю повідомляє персональний сайт Віктора Ющенка.

Під час зустрічі депутати "Нашої України" обговорили з послом Російської Федерації теми двосторонніх російсько-українських відносин, економічну співпрацю між країнами, виклали своє бачення стратегічного партнерства. Ющенко підкреслив, що "Наша Україна" ніколи не займала антиросійську позицію.

"Головне - і ми єдині в цьому - Україна і Росія є стратегічними партнерами і вічними сусідами. Ми завжди виступали за відкрите партнерство. Важливо, щоб це була публічна зрозуміла і прогнозована політика", - вважає він.

Ющенко назвав зустріч "дуже корисною" "Були дані відповіді на питання, які непокоять обидві сторони" - підкреслив лідер "Нашої України".

Під час зустрічі Ющенко також вручив Чорномирдіну відкритий лист до російської еліти, який направив напередодні Дня Росії. "Цей лист - теж спосіб представити позицію НУ щодо питання російсько-українських стосунків, показати наше бачення вирішення існуючих проблем".

Чорномирдін в інтерв'ю журналістам зізнався, що він вперше зустрічався з представниками " Нашої України" у такому колі. "Я мав багато зустрічей з Віктором Андрійовичем , але вперше так довго спілкувався з його соратниками. Я дуже задоволений цією відвертою розмовою, навіть дуже відвертою, яку ми сьогодні мали." - підкреслив посол. "Краще знати певні позиції, перш за все в економічних питаннях", - наголосив він.

На думку Чорномирдіна, сьогодні між Україною і Росією не існує політичних і міждержавних проблем, а невирішені питання є лише в економічному секторі.

Підсумовуючи зустріч, Чорномирдін зазначив: "Наше спілкування - завжди результат. Іноді ми маємо в чомусь суперечності. Але часто порозуміння бракує через брак інформації."

Відповідаючи на питання журналістів, чи йшлося на зустрічі про президентські вибори, Ющенко сказав, що ця тема не звучала. " Вибори - це питання української сторони", - підкреслив він.

Зустріч тривала близько 4-ох годин, в ній також взяли участь лідери партій-засновниць блоку та керівництво фракції - Віктор Пинзеник, Петро Порошенко, Володимир Стретович, Олексій Івченко, Оксана Білозір, Микола Мартиненко, Олег Рибачук .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: