ТИМОШЕНКО ЗАЯВИЛА, ЩО СБУ І ГРУ ГОТУЮТЬ ЗАМАХ НА БОРОВКА. У листі до Кучми вона просить дати "відбій"

П'ятниця, 11 червня 2004, 16:10
Юлія Тимошенко попереджає про можливий замах на Володимира Боровка, після заяв якого проти лідера БЮТ було порушено кримінальну справу.

Як повідомила Тимошенко на прес-конференції в Києві, замах має відбутися у неділю.

За словами Тимошенко, у п'ятницю вона мала зустріч з "двома високопосадовими офіцерами спецслужб", які повідомили про підготовлювану спецоперацію, спрямовану на те, щоб вбити Боровка.

З цією метою, розповіла Тимошенко, у неділю вночі в помешканні Боровка готується вибух. Причому організатори начебто передбачають, що внаслідок цього вибуху постраждає якомога більше людей – сім'я, сусіди, охоронці.

Тимошенко сказала, що "ця провокація готується у надрах Головного розвідуправління Міноборони", а куратором її проведення є перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк. Голова СБУ, за словами Тимошенко, також "повністю у курсі справи".

За словами Тимошенко, операція готується в одній структурі, а контролюється іншою, "щоб приховати всю технологію її проведення". "В тіньовому секторі ГРУ контролюється керівництвом СБУ", - додала Тимошенко.

Згідно з інформацією Тимошенко, наступним етапом операції, що носить назву "Вендетта", буде вибух на її дачі, де вона мешкає з дочкою. Він готується начебто через два тижні, і "буде подаватися як помста друзів Боровка" за те, що останнього нібито знищила Тимошенко.

"До Володимира Боровка я особисто абсолютно ніяких претензій не маю", - заявила зв'язку з цим Тимошенко, додавши, що він є "нещасною, повністю залежною (від спецслужб) людиною".

Зазначивши, що провладні ЗМІ подаватимуть її заяву як "шоу", Тимошенко заявила: "Неважливо, як висвітлюватимуть моє повідомлення. Для мене важливо, що моє повідомлення зупинить цей проект".

Водночас вона сказала, що "переконана, що за цією провокацією стоїть адміністрація президента". "За такими провокаціями стоять Кучма, Медведчук і виконавцем призначається Сацюк", - додала вона.

Лідер БЮТ також заявила, що сама вона нічим небезпечним для життя не страждає, не має "ніяких серцевих нападів" і в автомобілі їздить "дуже обережно, до 60 кілометрів за годину".

У п'ятницю ввечері прес-служба "Батьківщини" поширила текст звернення Тимошенко до президента Кучми.

Вона пише, що про замах на Боровка її попередили "два високопосадових офіцери СБУ". "Рівень компетенцій та інформованості цих людей, з огляду на рівень їх професійної посвяченості в службові таємниці власної структури, сумнівів не викликає".

Тимошенко пише Кучмі, що його впливу "цілком досить для того, щоб перевірити достовірність цієї інформації".

"Я усвідомлюю, що ви, в силу певних історичних обставин, також не проти якнайскоріше вирішити "справу Тимошенко". Однак, мені не хотілося б вірити, що ця операція готується з вашої ініціативи чи згоди і, що ви готові вдатися до подібних методів "політичної боротьби" з опонентами", - сказано в листі.

"Тому я звертаюся до вас з проханням і вимогою зупинити цих людей, дати відбій їх спецопераціям. Мова сьогодні йде вже не про PR, не про рейтинги і не про президентські вибори, а про життя багатьох людей, яких ви можете врятувати", - додала Тимошенко.

Вона також висловила переконаність, що "справа проти Тимошенко – це не єдина спецоперація, сформована в надрах спецслужб". "Вони розробили та готують до втілення ще кілька жахливих технологій для фізичної ліквідації лідерів опозиції. Зупиніть їх!", - закликає Тимошенко Кучму.

Як відомо, у травні на прес-конференції Боровко заявив, що Тимошенко передала йому гроші для підкупу суддів. Він заявив про загрозу його життю. Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за звинуваченням у "замаху на дачу хабара". До парламенту направлено подання про зняття з Тимошенко депутатського імунітету.

"Українська Правда"

Читайте також:

ДО ПАРЛАМЕНТУ ВНЕСЛИ ПОДАННЯ ПРО ДАЧУ ЗГОДИ НА АРЕШТ ТИМОШЕНКО

ОГОЛОШЕНО У РОЗШУК ЧОЛОВІКА ТИМОШЕНКО І ЇЇ СОРАТНИКІВ

ВАСИЛЬЄВ ЗНОВУ ЗБИРАЄТЬСЯ ПОСАДИТИ ТИМОШЕНКО

Тимошенко вимагає від Васильєва порушити справу проти її "помічника"

Тимошенко припускає, що Боровко поширив компромат на неї, щоб самому не потрапити під суд

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ ТИМОШЕНКО, ЯКА ХОТІЛА ДАТИ ХАБАР СУДДІ

Помічника Тимошенко змушували збирати компромат на Кучму і відкривати на нього рахунки?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування