Ющенко спілкується з людьми з оточення Кучми і солідарний з ними

П'ятниця, 11 червня 2004, 16:44
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив, що у випадку його перемоги на виборах президента в нього не буде фаворитів.

Відповідаючи на питання журналу "Компаньйон", чи не залишиться колишньою система, і не поміняються тільки фаворити у випадку його перемоги на виборах, Ющенко сказав: "Для мене подібний "прогноз" просто дивний".

"Я не Леонід Кучма, я не Віктор Янукович, я Віктор Андрійович Ющенко. Фаворити – це не мій стиль роботи, не мій кругозір, це не моя мораль", - відзначив лідер "Нашої України" в інтерв'ю "Компаньйону", текст якого опубліковано також на персональному сайті Віктора Ющенка.

"У мене були можливості жити за правилами такої моралі, але я ніколи ними не користувався. Я вже цей іспит пройшов. І жоден бізнесмен не може сказати, що я нечесно працював на посаді глави Нацбанку або прем'єр-міністра України", - додав лідер "Нашої України".

"Говорять, що в оточенні Ющенка також багато бізнесменів. Але це не фаворити. Якби той бізнес, що біля мене, лобіював лише свої персональні інтереси, я упевнений, що він зараз був би серед трудовиків, або есдеків або де-небудь ще. В "Нашій Україні" не прийнято лобіювати свої бізнес-проекти, та це і неможливо".

Аморальним і неправильним назвав Ющенко лобіювання приватних і корпоративних інтересів у сьогоднішній ситуації, "коли давлять на опозицію в цілому і коли під погрозою існування демократичні принцип".

"Навпаки, багато бізнесменів, що володіють великими підприємствами, приходять у мою команду, прекрасно розуміючи, що практично відразу ж потраплять під дуже серйозний пресинг з боку ДПАУ і правоохоронних органів", - пояснив Ющенко.

"Авторитаризм, що процвітає сьогодні – це ґрунт для системи фаворитів. А демократія – це ґрунт для рівних можливостей усіх гравців", - підсумував Ющенко.

На питання з ким би із сьогоднішнього оточення Кучми лідер "Нашої України" продовжив би співробітничати у випадку перемоги на виборах, Ющенко відповів, те в оточенні нинішнього президента "у кабінетах влади, як центральної, так і регіональної, є гідні люди".

"У мене є діалог з деякими представниками оточення президента. І я точно знаю, що ці люди не хочуть жити по поняттях. Я не можу назвати їхнього прізвища тому, що завтра вони в кращому для них випадку залишаться на вулиці. Але мені приємно, що цей діалог у нас взаємний", - сказав Ющенко.

"Мені приємно, що вони, коли ми зіштовхуємося в парламенті, якщо не знімає телекамера, можуть підійти до мене, поплескати по плечу, помітивши: "Вітя, ти гарний хлопець, тримайся, ми переможемо2. Для мене важливо, що у владі є люди, які розуміють необхідність зміни цієї порочної системи. Вони – надія цього суспільства, цієї держави. І двері для людей, які хочуть працювати на Україну, у мене завжди будуть відкриті", - вважає Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування