Тимошенко і Ющенко об'єднаються найближчими днями

П'ятниця, 11 червня 2004, 18:25
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко розраховує, що коаліційна угода між її блоком і "Нашою Україною" буде підписано вже наступного тижня.

Говорячи про принципи угоди, Тимошенко відзначила три аспекти домовленості, тобто три частини документа.

Перша частина - це програмні принципи, тобто, те, "що ми будемо робити в першу чергу з реформуванням країни, якщо переможемо єдиним кандидатом від опозиції".

Друга частина складається з кадрового забезпечення реформування країни після перемоги. "Тобто ми чітко визначаємося, яку кадрову відповідальність несе кожна з команд, які складають коаліцію", - сказала лідер БЮТ.

У третій частині коаліційної угоди мова йде про практичну побудову спільних дій БЮТ і "Нашої України", спрямованих на те, щоб не програти президентські вибори.

На питання про те, які гарантії будуть надані блокові Тимошенко у випадку перемоги на виборах Ющенко, лідер БЮТ сказала, що, "власне, ми не вимагаємо жодних гарантій, ми взагалі нічого не вимагаємо, а просто, як партнери по коаліції, хочемо брати участь не тільки в перемозі єдиного кандидата від опозиції, але і реформуванні країни після перемоги цього кандидата".

Як повідомлялося, у четвер Тимошенко заявила журналістам про те, що домовленість про принципи створення єдиної коаліції про висування єдиного кандидата на виборах між БЮТ і "Нашою Україною" є "практично досягнутою реальністю".

Вона підкреслила, що з боку БЮТ не буде жодних спроб зірвати створення цієї коаліції, і жодних провокації з боку влади не перешкодять об'єднанню БЮТ і "Нашій Україні" у таку коаліцію.

На парламентські вибори блоки Ющенка і Тимошенко йшли окремо. "Наша Україна" зайняла перше місце (23,57% голосів), БЮТ - четверте, набравши 7,26% голосів. У парламентській кампанії брали участь 33 партії і блоки.

Зараз фракція "Наша Україна" у Верховній Раді залишається найбільшим депутатським об'єднанням, до якого входить 100 депутатів. БЮТ нараховує 19 парламентаріїв з 447 діючих.

Президентські вибори України намічені на 31 жовтня цього року.

Інтерфакс-Україна

Тимошенко думає, що плівку проти неї зробили спецслужби. Щоб зламати альянс з Ющенком

У Мороза є алібі: Медведчук вимагає 1 млн грн

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...