Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС розбереться зі Словаччиною на прохання Клюєва – заради "Одеса – Броди"

П'ятниця, 11 червня 2004, 19:15
Віце-президент Європейської Комісії (ЄК) Лойола де Паласіо має намір звернутися з листом до прем'єр-міністра Словаччини, призвавши його підтримати проект магістрального нафтопроводу Одеса-Броди і сприяти в реалізації першої фази проекту - експериментальному прокачуванню 20 тис. тонн легкої нафти з Брід до Кралупи (Чехія).

Про це повідомив директор Генерального директорату ЄК з питань транспорту й енергетики Ханс фон Зюдов у четвер на робочій зустрічі з міністром палива й енергетики України Сергієм Єрміловим, у ході якої обговорювалося питання співробітництва України і Євросоюзу в ядерному секторі на ринках електроенергетики і нафти.

Сторони домовилися про більш детальне обговорення проблеми співробітництва України і ЄС в енергетичному секторі на засіданні робочої групи енергетичних стратегій, що відбудеться в Києві 15 липня, а також про активізації співробітництва в цьому секторі шляхом створення відповідної робочої групи, що буде вивчати умови забезпечення синхронізації енергосистем України і ЄС.

Обговорюючи питання реалізації проекту нафтопроводу Одеса - Броди, Тулуб закликав європейську сторону до більш активної участі в даному проекті. Представник Єврокомісії, у свою чергу, відзначив готовність європейської сторони підтримувати реалізацію цього проекту.

Як повідомлялося з посиланням на російські ЗМІ, віце-прем'єр міністр України Андрій Клюєв у листі до віце-президента ЄК де Паласіо заявив про блокування Словаччиною реалізації експерименту по прокачуванню легкої нафти по трубопроводу "Дружба" на чеський НПЗ "Кралупи".

У листі, зокрема, відзначається, що словацька компанія "Транспетрол", посилаючись на необхідність залучення російської сторони, не дає дозвіл на транзит нафти, що "свідчить про лобіювання інтересів російських нафтових компаній, зокрема, компанії ЮКОС, що володіє 49% акцій "Транспетрол".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування